Warning: getimagesize(./herci/81/7_11451154854781.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /data/web/virtuals/66295/virtual/www/domains/dvdedice.cz/inc_front_end/pages/p_detail_herec.php on line 39
Herci a herečky: TYLEROVÁ Liv
DVDedice
Nákupní košík
Poloľek:81
Cena:7082,- Kč
Dokončit objednávku     
 DVD
Najlacnější DVD filmy na Slovensku Filmy na DVD od 49 Kč
PŘEPNĚTE SHOP NA CZ NEBO SK VERZI

NOVINKY

Pokud chcete být informování o aktualitách, speciálních nabídkách, slevách a novinkách

Napište prosím svůj email

KLUB DVDedice

Bezplatné klubové členství
- slevy pro registrované
- soutěľe, dárky a DVD
- pravidelné informace o novinkách a speciálních nabídkách


více informací »

DVD NOVINKY

Herci a herečky: TYLEROVÁ Liv

TYLEROVÁ Liv

nar. 1. července 1977 - Portland, Maine (USA)

Vyrůstala u příbuzných v Portlandu a ve virginijském Fairfaxu. Její matka Bebe Buellová byla v 70. letech oblíbenou modelkou a její domnělý otec Todd Rundgren byl rockovým zpěvákem. Teprve v devíti letech se dozvěděla, že jejím skutečným otcem je zpěvák Steven Tyler z rockové skupiny Aerosmith. Původně chtěla být zpěvačkou, ale uměleckou dráhu zahájila jako dětská fotomodelka díky stykům rodinné přítelkyně, proslulé modelce českého původu Paulině Porízkové. Její tvář se objevovala nejen na stránkách módních časopisů, ale i v TV reklamách. V šestnácti letech svými půvaby eroticky dráždila ve skandálním videoklipu skupiny Aerosmith nazvaném Crazy, jež byl pro ni dobrým odrazovým můstkem do světa filmu. Křest před film. kamerou si odbyla úlohou Sylvie Wardenové, starší sestry autismem postiženého chlapce (Ben Faulkner), která dlouho uniká podezření z vraždy svých zámožných rodičů, v psychologickém dramatu Němý svědek (r. B. Beresford). O rychlý vzestup její popularity se zasloužil především věhlasný italský režisér Bernardo Bertolucci, když ji obsadil po boku Jeremyho Ironse a Jeana Maraise do svého komorního psychologického dramatu Svůdná krása. Postava panenské dívky Lucy Harmonové, která při svém pobytu v Itálii hledá stopy minulosti, z ní učinila rázem mezinárodní hvězdu, o níž projevují zájem další významní tvůrci. Vybral si ji rovněž herec Tom Hanks do svého režijního debutu, hudební komedie To je náš hit!, v němž vytvořila roli Faye Dolanové, nehrající členky rokenrolové kapely z pol. 60. let. Hlavní ženské role vytvořila ve dvou různorodých kostýmních filmech: neteř vrchního soudce, lady Rebecca Gibsonová, která se připojí ke dvojici džentlmenských lupičů (Robert Carlyle a Jonny Lee Miller), v romantickém dobrodružném snímku Plunkett & Macleane (r. J. Scott); statkářská dcera Taťána Larinová v dobovém dramatu podle slavného Puškinova románu ve verších Oněgin (r. M. Fiennesová). 1997 byla zvolena časopisem People jednou z padesáti nejkrásnějších lidí světa.


Filmografie

1994 - Silent Fall (Němýsvědek - V; r. Bruce Beresford);
1995 - Heavy (r. James Mangold); Empire Records (Na plný pecky! - V/EmpireRecords - ČTV; r. Allan Moyle); Stealing Beauty/Io ballo da sola/Beautévolée (Svůdná krása; r. BernardoBertolucci);
1996 - That Thing YouDo! (To je náš hit!; r. Tom Hanks);
1997 - Inventing the Abbots (Rande - V; r. Pat O'Connor); U Turn (U-Turn; r. Oliver Stone);
1998 -Armageddon (r. Michael Bay); Cookie's Fortune (Vítejte v Holly Springs - V; r.Robert Altman);
1999 -Plunkett & Macleane (r. JakeScott); Onegin (Oněgin; r. Martha Fiennesová);
2000 - Dr. T & the Women (Dr.T a jeho ženy; r. Robert Altman);
2001 - One Night at McCool's (Začalo to jednéžhavé noci; r. Harald Zwart); The Lord of the Rings: The Fellowship of theRing (Pán prstenů: Společenstvo prstenu;r. Peter Jackson);
2002 - The Lordof the Rings: The Two Towers (Pánprstenů: Dvě věže; r. Peter Jackson);
2003 - The Lord of the Rings: The Return of the King (Pán prstenů: Návrat krále; r. Peter Jackson);
2004 - Jersey Girl (Táta na plný úvazek;r. Kevin Smith).


Bibliografie

Premiere, červenec-srpen 2001,
č. 7-8, s. 22 (rozhovor). - Satelit, 2001, č. 30, s. 62. - Story, 1999, č. 49,
s. 23. - Cinema, 1999, č. 6, s. 56-57. - Film Jam, 1998, č. 8, s. 10. - Story,
1997, č. 31, s. 28. - Esquire, duben 1997, s. 13-14. - Práce (Péčko),
22.2.1997, s. V (rozhovor). - Kinorevue, 1996, č. 9, s. 48. - Denní Telegraf,
7.6.1996. - Video plus, 1995, č. 8, s. 19 (rozhovor).

 
optimalizace PageRank.cz $(document).ready(function(){ $("#cntw:first a[rel^='prettyPhoto']").prettyPhoto({animationSpeed:'fast',theme:'facebook',slideshow:2000, autoplay_slideshow: false}); });