Warning: getimagesize(./herci/51/4_11121154854751.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /data/web/virtuals/66295/virtual/www/domains/dvdedice.cz/inc_front_end/pages/p_detail_herec.php on line 39
Herci a herečky: THALBACHOVÁ Katharina
DVDedice
Nákupní košík
Poloľek:81
Cena:7082,- Kč
Dokončit objednávku     
 DVD
Najlacnější DVD filmy na Slovensku Filmy na DVD od 49 Kč
PŘEPNĚTE SHOP NA CZ NEBO SK VERZI

NOVINKY

Pokud chcete být informování o aktualitách, speciálních nabídkách, slevách a novinkách

Napište prosím svůj email

KLUB DVDedice

Bezplatné klubové členství
- slevy pro registrované
- soutěľe, dárky a DVD
- pravidelné informace o novinkách a speciálních nabídkách


více informací »

DVD NOVINKY

Herci a herečky: THALBACHOVÁ Katharina

THALBACHOVÁ Katharina

nar. 19. ledna 1954 - Berlín (NDR)

Je dcerou herečky Sabine Thalbachové a režiséra Benno Bessona. Divadelní prostředí, v němž se od dětství pohybovala, rozhodlo o její herecké kariéře. Ještě když studovala na střední škole Maxe Plancka, obsadila ji 1969 Helena Weiglová, ředitelka divadelní souboru Berliner Ensemble, do role Polly v inscenaci Brechtovy Třígrošové opery. 1972-75 působila na scéně berlínské Volksbühne, kde sklidila velký úspěch jako Desdemona v Shakespearově Othellovi; obdržela za ni Cenu berlínských kritiků 1972. Poslední sezonu, než 1976 přesídlila natrvalo se svým životním partnerem, spisovatelem a režisérem Thomasem Braschem do Západního Berlína, vystupovala opět ve Volksbühne. Bez větších problémů se v nových podmínkách prosadila; postupně se představila v berlínském Schillerově divadle, na jevištích v Kolíně nad Rýnem a v Curychu. Třebaže se od mládí objevovala v TV filmech, její první výraznější rolí před kamerou byla bezstarostná a naivní studentka Tini v psychologickém filmu To je stará historie (r. L. Warneke). 1977 hrála poprvé v západoněmeckých film. ateliérech bankovní úřednici Lenu Seidlhoferovou, pátrající na vlastní pěst po pohřešované bankovní lupičce (Tina Engelová), ve feministickém dramatu Druhé probuzení Christy Klagesové (r. M. von Trottová). Uplatnila se zejména ve film. adaptacích slavných literárních děl situovaných často do minulosti (mj. Lota ve Výmaru, Utrpení mladého Werthera, Plechový bubínek, Sophiina volba, Útěk na sever, Kašpar Hauser). Je laureátkou četných divadelních a film. ocenění; 1971 byla vyhlášena nejlepší herečkou NDR, 1978 obdržela Bavorskou film. cenu jako herecká naděje, 1980 získala Německou hereckou cenu a za roli herečky Lisy v TV snímku Domino byla odměněna cenou na MFF v Locarnu 1983. Koncem 80. let se prosadila také jako divadelní režisérka; mj. na jevišti hamburského divadla Thalia Theater inscenovala Brechtovy hry Muž je muž (1989) a Třígrošová opera (1994). Její dcery Anna Thalbachová (nar. 1973) pokračuje velmi úspěšně v rodinné herecké tradici.


Filmografie

1958 - Begegnung im Dunkel (TV - Setkání v temnotě; r.Hans-Joachim Kasprzik);
1960 -Gerichtet bei Nacht (TV - Odsouzený v noci; r. Hans-Joachim Kasprzik);
1964 - Der Neue (TV - Nový; r. GerhardRespondek);
1972 - Es ist eine alteGeschichte (To je stará historie; r. Lothar Warneke);
1973 - Der nackte Mann auf dem Sportplatz (Nahý muž na hřišti; r. Konrad Wolf);
1974 - Das blaue Licht (Modré světlo; r. Iris Gusnerová); JohannesKepler (r. Frank Vogel); Lotte in Weimar (Lottave Výmaru; r. Egon Günther); Die Frauen der Wardins (TV - Wardinsovy ženy;r. Hans-Joachim Kasprzik); Nachtasyl (TV - Noční azyl; r. Fritz Bornemann);
1975 - Im Schlaraffenland (TV - V zemiblahobytu; r. Kurt Jung-Alsen);
1976 -Die Leiden des jungen Werthers (Utrpenímladého Werthera; r. Egon Günther);
1977 - Fluchtweg nach Marseille (TV - Útěk do Marseille; r. IngemoEngströmová, Gerhard Theuring); Das zweite Erwachen der Christa Klages (Druhé probuzení Christy Klagesové; r.Margarethe von Trottová); Winterspelt 1944 (r. Eberhard Fechner);
1978 - Theodor Chindler (TV; r. HansW. Geissendörfer);
1979 - DieBlechtrommel (Plechový bubínek; r.Volker Schlöndorff);
1980 - Engelaus Eisen (Anděl z oceli; r. Thomas Brasch); Mosch (TV; r. Tankred Dorst); DasKätchen von Heilbronn (TV - Katinka z Heilbronnu; r. Jürgen Flimm);
1982 - Domino (r. Thomas Brasch);Sophie's Choice (Sophiina volba -ČTV; r. Alan J. Pakula);
1983 - Glut(Výheň; r. Thomas Koerfer); Friedliche Tage (Klidné dny; r. Richard Blank);Fräulein Berlin (Slečna Berlín; r. Lothar Lambert);
1985 - Flucht in den Norden (Útěk na sever; r. IngemoEngströmová); Traumspuren (Stopy snů; r. Hanne-Françoise Perinová);
1986 - Paradies (Ráj; r. DorisDörrieová); Väter und Söhne (TV - Otcové a synové; r. Bernhard Sinkel);
1987 - Z. B. Otto Spalt (Např. OttoSpalt; r. René Perraudin); Helsinki-Napoli-All Night Long (Helsinki-Neapol-celádlouhá noc; r. Mika Kaurismäki);
1988 - Der Passagier - Welcome to Germany (Pasažér - Vítej v Německu; r. Thomas Brasch);
1989 - Follow Me (r. Maria Knilliová);
1990 - Der achte Tag (Osmý den; r. Reinhard Münster); God afton, herrWallenberg (Dobrý večer, pane Wallenbergu; r. Kjell Grede);
1992 - Die Lügnerin (Lhářka; r. Siegfried Kühn); Die Denunziantin(Denunciantka; r. Thomas Mitscherlich); Lilien in der Bank (Lilie v bance; r.Marianne Rosenbaumová, Gérard Samaan);
1993 - Kaspar Hauser (Kašpar Hauser; r. Peter Sehr); Alles auf Anfang (Všechno znovu - ČTV; r. ReinhardMünster);
1995 - Mein lieber Mann(Můj milovaný muž; r. Eva Maria Bahlrühsová); Liebe, Leben, Tod (Láska, život,smrt; r. Mathias Allary); Stille Nacht (Tichá noc; r. Dani Levy);
1997 - Back in Trouble (Zase vprůšvihu; r. Andy Bausch); Scarmour r. Sikander Goldau); Die furchtlosen Vier(A - Čtyři nebojsové; r. Eberhard Junkersdorf, Jürgen Richter, MichaelColdewey; pouze hlas);
1998 -Caipiranha - bei diesen Nachbarn braucht man keine Feinde (Caipiranha - titosousedé nepotřebují žádné nepřátele; r. Felix Dünnemann); Solo für Klarinette(Sólo pro klarinet; r. Nico Hofmann);
1999 - Sonnenallee (Eastie Boys;r. Leander Haussmann); Der Vulkan (Sopka; r. Ottokar Runze);
1999 - Tatort: Martinsfeuer (TV - Místočinu: Martinovo nadšení; r. Nikolaus Stein von Kamienski);
2001 - Zwei Brüder: Abschied (TV - Dva bratři: Rozloučení; r. AndyBausch); Die Manns (TV - Mannovi; r. Heinrich Breloer); König der Diebe (Králzlodějů; r. Ivan Fíla); Harte Brötchen (Tvrdý chlebíček; r. Tim Trageser); Goebbelsund Geduldig (Goebbels a Geduldig; r. Kei Wessel);
2003 - König der Diebe/Kráľzlodejov/Král zlodějů (r. Ivan Fíla).


Bibliografie

 
optimalizace PageRank.cz $(document).ready(function(){ $("#cntw:first a[rel^='prettyPhoto']").prettyPhoto({animationSpeed:'fast',theme:'facebook',slideshow:2000, autoplay_slideshow: false}); });