Warning: getimagesize(./herci/69/3_9801154854669.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /data/web/virtuals/66295/virtual/www/domains/dvdedice.cz/inc_front_end/pages/p_detail_herec.php on line 39
Herci a herečky: SAGNIEROVÁ Ludivine
DVDedice
Nákupní košík
Poloľek:0
Cena:0,- Kč
Dokončit objednávku     
 DVD
Najlacnější DVD filmy na Slovensku Filmy na DVD od 49 Kč
PŘEPNĚTE SHOP NA CZ NEBO SK VERZI

NOVINKY

Pokud chcete být informování o aktualitách, speciálních nabídkách, slevách a novinkách

Napište prosím svůj email

KLUB DVDedice

Bezplatné klubové členství
- slevy pro registrované
- soutěľe, dárky a DVD
- pravidelné informace o novinkách a speciálních nabídkách


více informací »

DVD NOVINKY

Herci a herečky: SAGNIEROVÁ Ludivine

SAGNIEROVÁ Ludivine

nar. 3. července 1979 - La Celle-Saint-Cloud, Yvelines (Francie)

Nastoupila v roce 1994 po osmi letech divadelních kurzů v Sèvres na Konzervatoř dramatického umění ve Versailles. Účinkovala mj. v několika krátkých filmech (např. režiséra Freddyho Bussoa) v sitcomu La Famille Fontaine (1992, Rodina Fontaineových) a jako host se objevila v seriálu Navarro - ČTV. V sezoně 1997-98 se představila na pařížských divadelních scénách v Marivauxově Hře lásky a náhody a ve Wildeově komedii Jak je důležité míti Filipa. Výrazné role vytvořila ve filmech Françoise Ozona: dívka Anna, která je vtažena svým bývalým milence (Malik Zidi) do skupinového sex, v komorní tragikomedii podle hry Rainera Wernera Fassbindera Kapky deště na rozpálených kamenech; rozverná dcera Catherine v muzikálové detektivce podle hry Roberta Thomase 8 žen (Evropská filmová cena, Stříbrný medvěd na MFF v Berlíně 2002 a nominace na Césara); sebevědomá a vyzývavá nakladatelova dcera Julie, která pomáhá zahladit stopy její vraždy anglická spisovatelka (Charlotte Ramplingová), v psychologické kriminálním snímku Bazén. L. S. je laureátkou Ceny Romy Schneiderové (2003).


Filmografie

1988 - Les maris, les femmes, les amants (Manželé,ženy, milenci - ČTV; r. Pascal Thomas);
1989 - I Want to Go Home (Chcidomů; r. Alain Resnais);
1990 - Cyrano de Bergerac (r. Jean-PaulRappeneau);
1992 - Vacances aupurgatoire (TV - Prázdniny v očistci; r. Marc Simenon);
1996 - Le secret d’Iris (TV - Irisinotajemství - ČTV; r. Elisabeth Rappeneauová);
1997 - Meurtres sans risque (TV - Vraždy bez rizika; r. ChristianeSpierová);
1998 - La banquise (TV -Ledové pole; r. Pierre Lary); À nous deux la vie (TV - Život pro násdva; r. Alain Nahum); Passion interdité (TV - Zakázaná vášeň - ČTV; r. Thierry Binisti);
1999 - Le ciel, les oiseaux et… ta mère! (Nebe, ptáci a… tvámatka!; r. Djamel Bensalah); Rembrandt(r. Charles Matton); Les enfants du siècle (Děti století - V; r. Diane Kurysová); Gouttes d'eau sur pierresbrûlantes (Kapky deště narozpálených kamenech; r. François Ozon);
2000 - Bon plan (Velká myšlenka; r. Jérôme Lévy);
2001 - Un jeu d’enfants(Dětská hra; r. Laurent Tuel); Ma femme est une actrice (Moje žena je herečka;r. Yvan Attal); 8 femmes (8 žen; r.François Ozon);
2002 - La familleMarmaille (TV - Rodina Marmailleových; r. Jean-Louis Bertucelli); Toothache(Bolest zubů; r. Ian Simpson); Napoléon (TV; r. Yves Simoneau); Swimming Pool (Bazén; r. François Ozon);
2003 - Petites coupures (Malé řezy; r.Pascal Bonitzer); La légende de Parva (Legenda o Parvě; r. Jean Cubaud; pouzehlas); La petite Lili (Malá Lili; r. Claude Miller); Peter Pan (Petr Pan; r. P. J. Hogan).


Bibliografie

Premiere, prosinec 2003, č. 12, s. 27.

 
optimalizace PageRank.cz $(document).ready(function(){ $("#cntw:first a[rel^='prettyPhoto']").prettyPhoto({animationSpeed:'fast',theme:'facebook',slideshow:2000, autoplay_slideshow: false}); });