Warning: getimagesize(./herci/08/3_8831154854608.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /data/web/virtuals/66295/virtual/www/domains/dvdedice.cz/inc_front_end/pages/p_detail_herec.php on line 39
Herci a herečky: PLIMPTONOVÁ Martha
DVDedice
Nákupní košík
Poloľek:61
Cena:5962,- Kč
Dokončit objednávku     
 DVD
Najlacnější DVD filmy na Slovensku Filmy na DVD od 49 Kč
PŘEPNĚTE SHOP NA CZ NEBO SK VERZI

NOVINKY

Pokud chcete být informování o aktualitách, speciálních nabídkách, slevách a novinkách

Napište prosím svůj email

KLUB DVDedice

Bezplatné klubové členství
- slevy pro registrované
- soutěľe, dárky a DVD
- pravidelné informace o novinkách a speciálních nabídkách


více informací »

DVD NOVINKY

Herci a herečky: PLIMPTONOVÁ Martha

PLIMPTONOVÁ Martha

nar. 16. listopadu 1970 - New York City (USA)

Jejími rodiči jsou herci Shelley Plimptonová (hrála mj. v původní broadwayské inscenaci rockového muzikálu Vlasy) a Keith Carradine, kteří se rozešli ještě před jejím narozením. Vyrůstala s matkou na manhattanském Upper West Side. Už od dětství účinkovala v sérii kontroverzních TV reklam na džínsy Calvina Kleina a navštěvovala film. dílnu Elizabeth Swadosové "Runaways". Tam ji objevil známý divadelní režisér Joseph Papp, který ji jako desetiletou obsadil do hry The Haggadah, inscenovanou na jevišti Public Theatre. Ve filmu zaujala zejm. několika postavami dospívajících dívek: dcera ovdovělého bývalého policisty, nespravedlivě odsouzeného za vraždu (Tommy Lee Jones), v dramatu Říční krysa (r. T. Rickman); rebelantská Lorna Philipsová v dramatu Čas zastavit se (r. S. Lumet); Laura, nevlastní dcera padesátileté hrdinky (Gena Rowlandsová), v komorním dramatu Jiná žena (r. W. Allen); vzpurná Grace Sullivanová, dcera fotožurnalistky (Jill Claybourghová), v psychologické studii mezilidských vztahů Lidé z močálů (r. A. Končalovskij); těhotná mladistvá Kelly v dramatu Stanley a Iris (r. M. Ritt). Jako host se objevila v TV seriálu Family Ties (Rodinná pouta - ČTV) a hraje také na jevišti, kde se představila např. v Shakespearově Periclovi nebo v hrách Wendy Wassersteinové The Heidi Chronicles, Lyle Kesslera Robbers, Erica Bogosiana subUrbia a Tennessee Williamse Skleněný zvěřinec (1999, Steppenwolf Theater). Jejími životními druhy byli herci Christian Slater a River Phoenix, po jehož boku hrála ve filmech Říční krysa a Čas zastavit se.


Filmografie

1981 - Rollover (Bankovnípřevod - ČTV; r. Alan J. Pakula);
1984 - The River Rat (Říční krysa - ČTV; r. Tom Rickman);
1985 - TheGoonies (Rošťáci - V/Buráci - ČTV; r. Richard Donner);
1986 - The Mosquito Coast (Pobřeží moskytů - V; r. Peter Weir);
1987 - Shy People (Lidé z močálů; r.Andrej Končalovskij);
1988 - Starsand Bars (Pravý Američan - V; r. PatO'Connor); Running on Empty (Časzastavit se - ČTV; r. Sidney Lumet); Another Woman (Jiná žena - ČTV; r. Woody Allen);
1989 - Silence Like Glass (Křehké ticho; r. Carl Schenkel);Parenthood (Rodičovství - V; r. RonHoward); Stanley & Iris (Stanley aIris - ČTV; r. Martin Ritt);
1991 - Samantha (r. Stephen La Rocque); A Woman at War (TV -Žena ve válce - ČTV; r. Edward Bennett);
1992 - Inside Monkey Zetterland (Svět Monkeyho Zetterlanda - V; r. Jefery Levy);
1993 - Daybreak (TV -Úsvit - ČTV; r. Stephen Tolkin); My Life's in Turnaround (Můj život je kolotoč; r.Eric Schaeffer, Donal Lardner Ward); Chantilly Lace (TV; r. Linda Yellenová);Josh and S.A.M. (Josh a S.A.M. - V;r. Billy Weber);
1994 - Mrs. Parkerand the Vicious Circle (Mrs. Parker azačarovaný kruh - V/Paní Parkerová azačarovaný kruh - ČTV; r. Alan Rudolph); The Beans of Egypt, Maine (Beanoviz Egypta v Maine; r. Jennifer Warrenová);
1995 - Last Summer in the Hamptons (Poslední léto v Hamptonu; r. HenryJaglom); Beautiful Girls (Nádherný holky - V; r. Ted Demme);
1996 - I ShotAndy Warhol (Střelila jsem na Andyho Warhola; r. Mary Harronová); I'm NotRappaport (Ještě na to máme! - V; r.Herb Gardner);
1997 - Colin Fitz (r.Robert Bella); The Defenders: Payback (TV -Obhájci: Odplata - V; r. Andy Wolk); Eye of God (Oko boží; r. Tim BlakeNelson);
1998 - Music from AnotherRoom (Hudba z vedlejšího pokoje; r. Charlie Peters);Pecker - V (r. John Waters); The Defenders: Choice of Evils(TV - Obhájci: Volba ze dvou zel; r. Andy Wolk); The Defenders:Taking the First (TV -  Obhájci: Nenávist - V; r. Andy Wolk,Peter Wolk);
1999 - 200 Cigarettes (200 cigaret; r. Risa Bramon Garciaová);
2000 - The Sleepy Time Gal (r.Christopher Munch);
2002 - Searchingfor Debra Winger (D - Hledání Debry Wingerové; r. Rosanna Arquetteová).


Bibliografie

 
optimalizace PageRank.cz $(document).ready(function(){ $("#cntw:first a[rel^='prettyPhoto']").prettyPhoto({animationSpeed:'fast',theme:'facebook',slideshow:2000, autoplay_slideshow: false}); });