Warning: getimagesize(./herci/99/7_8691154854599.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /data/web/virtuals/66295/virtual/www/domains/dvdedice.cz/inc_front_end/pages/p_detail_herec.php on line 39
Herci a herečky: PHOENIX Joaquin
DVDedice
Nákupní košík
Poloľek:63
Cena:5403,- Kč
Dokončit objednávku     
 DVD
Najlacnější DVD filmy na Slovensku Filmy na DVD od 49 Kč
PŘEPNĚTE SHOP NA CZ NEBO SK VERZI

NOVINKY

Pokud chcete být informování o aktualitách, speciálních nabídkách, slevách a novinkách

Napište prosím svůj email

KLUB DVDedice

Bezplatné klubové členství
- slevy pro registrované
- soutěľe, dárky a DVD
- pravidelné informace o novinkách a speciálních nabídkách


více informací »

DVD NOVINKY

Herci a herečky: PHOENIX Joaquin

PHOENIX Joaquin

nar. 28. října 1974 - Portoriko (USA)

Vyrůstal v početné a bohémsky založené rodině misionářů náboženské sekty Boží děti (otec John Bottom byl původně truhlářem a matka Arlyn Dunetzová sekretářkou), která neustále měnila místa svého působení (Oregon, Latinská Amerika a Florida), než 1977 zakotvila v Los Angeles. Od dětství se účastnil se svými sourozenci (bratr River a sestry Rainbow, Liberty a Summer) pouličních hudebních vystoupení. Hereckou kariéru u filmu a v TV zahájil v ještě mladším věku než jeho starší, bohužel však předčasně zesnulý bratr River Phoenix, který patřil k nejtalentovanějším hercům své generace. Své první filmy natočil pod jménem Leaf (= List), neboť bylo podobnější poetickým jménům sourozenců. Po boku Rivera se objevil v TV seriálech Family Ties (1982-89, Rodinná pouta - ČTV), Seven Bridges for Seven Brothers (1982-83, Sedm nevěst pro sedm bratrů) a sám účinkoval v seriálech Hill Street Blues (1981-87, Poldové z Hill Street - ČTV) a Morningstar/Eveningstar (1986, Jitřenka/Večernice). První výraznou rolí, která v jeho projevu naznačila odlišnost hereckých stylů obou bratrů, byla postava uzavřeného nepřátelského chlapce, obtížně řešícího své vnitřní zmatky i vztah ke svému okolí v satirické komedii Rodičovství (r. R. Howard). Po pětileté odmlce se vrátil před kameru úlohou naivního středoškoláka Jimmyho Emmetta, který propadne kouzlu ambiciózní TV reportérky (Nicole Kidmanová) do té míry, že pro ni i vraždí, v sarkastické černé tragikomedii podle románu Joyce Maynardové Zemřít pro (r. G. Van Sant). Většina jeho postav si uchovává vnitřní rozměr, který dává za jejich jednáním tušit hloubku nevyřčeného a nedořečeného, ať už je to zdánlivě těžkopádný dobrák (Rande), chorobně žárlivý nápadník (U-Turn), k smrti odsouzený vězeň (Návrat z ráje), inteligentní rocker (8 MM) nebo slabošský a proradný syn římského císaře (Gladiátor - za svůj výkon byl nominován na Oscara 2000 a Zlatý glóbus 2000).


Filmografie

1985 - Kids Don't Tell (TV - Děti to neřeknou; r. SamO'Steen);
1986 - SpaceCamp (Vesmírný tábor - V; r. Harry Winer);
1987 - Russkies (Polibek moře - V; r. Rick Rosenthal);
1988 - Secret Witness (Tajnýsvědek - KTV; r. Eric Laneuville);
1989 - Parenthood (Rodičovství -V; r. Ron Howard);
1991 - Walkingthe Dog (Procházka se psem; r. Bonnie Palefová);
1995 - To Die For (Zemřítpro; r. Gus Van Sant);
1997 -Inventing the Abbotts (Rande - V; r.Pat O'Connor); U Turn (U-Turn; r.Oliver Stone);
1998 - Return toParadise (Poprava - V; r. JosephRuben); Clay Pigeons (Není úniku -V; r. David Dobkin);
1999 - 8MM (8 MM; r. Joel Schumacher);
2000 - The Yards (r. James Gray); Gladiator(Gladiátor; r. Ridley Scott); Quills(Quills - Perem markýze de Sade; r.Philip Kaufman);
2001 - BuffaloSoldiers (Ukradni, co můžeš! - V; r.Gregor Jordan);
2002 - It's AllAbout Love (Je to všechno o lásce; r. Thomas Vinterberg); Signs (Znamení; r. M. Night Shyamalan);
2004 - The Village (Vesnice; r. M. Night Shyamalan).


Bibliografie

Cinema, 1999, č. 5, s. 36-37,
120.

 
optimalizace PageRank.cz $(document).ready(function(){ $("#cntw:first a[rel^='prettyPhoto']").prettyPhoto({animationSpeed:'fast',theme:'facebook',slideshow:2000, autoplay_slideshow: false}); });