Warning: getimagesize(./herci/90/3_8561154854590.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /data/web/virtuals/66295/virtual/www/domains/dvdedice.cz/inc_front_end/pages/p_detail_herec.php on line 39
Herci a herečky: PEREZOVÁ Rosie
DVDedice
Nákupní košík
Poloľek:61
Cena:5962,- Kč
Dokončit objednávku     
 DVD
Najlacnější DVD filmy na Slovensku Filmy na DVD od 49 Kč
PŘEPNĚTE SHOP NA CZ NEBO SK VERZI

NOVINKY

Pokud chcete být informování o aktualitách, speciálních nabídkách, slevách a novinkách

Napište prosím svůj email

KLUB DVDedice

Bezplatné klubové členství
- slevy pro registrované
- soutěľe, dárky a DVD
- pravidelné informace o novinkách a speciálních nabídkách


více informací »

DVD NOVINKY

Herci a herečky: PEREZOVÁ Rosie

PEREZOVÁ Rosie

nar. 6. září 1964 - New York City (USA)

Vyrůstala spolu s dalšími devíti sourozenci v Brooklynu a pro chudobu svých portorikánských rodičů se dostala ve dvanácti letech do dětského útulků. Nakonec ukončila střední školu Grover Cleveland High School a na Los Angeles Community College studovala mořskou flóru a faunu. Na poč. své umělecké kariéry se uplatnila jako tanečnice v nočních klubech a jako učitelka tance hip-hop. V Los Angeles se začala zabývat choreografií. Brzy se stala vyhledávanou choreografkou jevištních a TV show (mj. In Living Color) a videoklipů (mj. i Diany Rossové). Objevila se ve známém TV seriálu 21 Jump Street (1987-90, Jump Street 21 - ČTV). Pro film ji objevil černošský režisér Spike Lee, který jí svěřil úlohu mladistvé matky ve své tragikomedii Jednej správně. Zaujala rovněž postavou výřečné mulatky Angely, z jejíž hádky s bratrancem (Giancarlo Esposito) se přiučí pár nových slov bezradný taxikář německého původu (Armin Mueller-Stahl), v newyorské povídce z komedie Noc na zemi (r. J. Jarmusch). Bezúspěšně se ucházela o Oscara 1993 svým výkonem v roli traumatizované Carly Rodrigové, která přežila leteckou katastrofu, ale přišla v ní o dítě, v psychologickém dramatu Beze strachu (r. P. Weir). V dubnu 2001 se představila na jevišti newyorského Public Theatre ve hře Joseho Rivery References to Salvador Dali Make Me Hot. Byla oficiálním hostem MFF v Karlových Varech 1996.


Filmografie

1989 - Do the Right Thing (Jednej správně - ČTV; r. Spike Lee);
1990 - Criminal Justice (TV -Zločinná spravedlnost - V; r. Andy Wolk);
1991 - Night on Earth (Nocna zemi; r. Jim Jarmusch);
1992 -White Men Can't Jump (Bílí muži neumějískákat; r. Ron Shelton);
1992 -Untamed Heart (Nezkrotné srdce - V;r. Tony Bill);
1993 - Fearless (Beze strachu - V; r. Peter Weir);
1994 - It Could Happen to You (Může to potkat i vás; r. AndrewBergman); Somebody to Love (Mít někoho rád; r. Alexandre Rockwell);
1997 - A Brother's Kiss (Bratrskýpolibek; r. Seth Zvi Rosenfeld); Perdita Durango (Pravdivá romance 2 - V; r. Alex de la Iglesia); Subway Stories:Tales from the Underground (TV - Příběhy z metra; r. Bob Balaban, JulieDashová, Jonathan Demme, Ted Demme, Spike Lee, Abel Ferrara, Alison Macleanová,Lucas Platt, Seth Zvi Rosenfeld);
1998 - The 24 Hour Woman (Žena s celodenním nasazením; r. Nancy Savocaová; + spol.prod.);
2000 - The Road to El Dorado(A - Cesta do El Dorada; r. Eric "Bibo" Bergeron, Don Paul; pouzehlas); King of the Jungle (Král džungle; r. Seth Zvi Rosenfeld);
2001 - Human Nature (Slez ze stromu; r. Michel Gondry);
2002 - Widows (TV - Vdovy - ČTV; r. Geoffrey Sax).


Bibliografie

Zemské noviny, 16.7.1996, č.
164, s. 8. - MF Dnes (Víkend), 7.5.1994, s. 3 (rozhovor).

 
optimalizace PageRank.cz $(document).ready(function(){ $("#cntw:first a[rel^='prettyPhoto']").prettyPhoto({animationSpeed:'fast',theme:'facebook',slideshow:2000, autoplay_slideshow: false}); });