Warning: getimagesize(./herci/71/7_8261154854571.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /data/web/virtuals/66295/virtual/www/domains/dvdedice.cz/inc_front_end/pages/p_detail_herec.php on line 39
Herci a herečky: PALMINTERI Chazz
DVDedice
Nákupní košík
Poloľek:71
Cena:7177,- Kč
Dokončit objednávku     
 DVD
Najlacnější DVD filmy na Slovensku Filmy na DVD od 49 Kč
PŘEPNĚTE SHOP NA CZ NEBO SK VERZI

NOVINKY

Pokud chcete být informování o aktualitách, speciálních nabídkách, slevách a novinkách

Napište prosím svůj email

KLUB DVDedice

Bezplatné klubové členství
- slevy pro registrované
- soutěľe, dárky a DVD
- pravidelné informace o novinkách a speciálních nabídkách


více informací »

DVD NOVINKY

Herci a herečky: PALMINTERI Chazz

PALMINTERI Chazz

nar. 15. května 1952 - New York City (USA)

Vyrůstal v Bronxu v rodině řidiče autobusu, jehož předci pocházeli z Itálie. Od dětství se k nelibosti otce stýkal s místními gangstery a dokonce byl svědkem vraždy. Uměleckou kariéru začínal v nočních klubech, kde zpíval písně z repertoáru Franka Sinatry. Spoluzaložil divadelní soubor New York Comedy Players. Působil především na mimobroadwayských jevištích a hostoval v TV, mj. v seriálech Wiseguy (Mafián), Hill Street Blues (Poldové z Hill Street - ČTV), Dallas - ČTV, Matlock - ČTV, Our Family Honor (Naše rodinná čest). Upozornil na sebe na jaře 1989, kdy byla v Los Angeles uvedena jeho autobiografická divadelní hra Příběh z Bronxu, v níž sám vytvořil osmnáct postav; později byla uvedena také na Broadwayi a posloužila jako námět pro film. verzi, již režijně debutoval Robert De Niro. Sám si v ní zahrál místního mafiánského bosse Sonnyho, jehož chráněncem se stane syn řidiče autobusu (Robert De Niro). Film. herectví se víc věnuje až od 90. let. Pro svůj vzhled - vysokou robustní postavu, snědou tvář s výraznými rty a drsným pohledem - byl často obsazován do rolí věrolomných mužů (Jade, Ďábelská lest). Na film. plátno přenesl jeho další hru Věrný pod názvem Smrtící telefon režisér Paul Mazursky, který mu svěřil opět roli nájemného zabijáka. Největšího ohlasu (nominace na Oscara 1994) dosáhl postavou Cheeche, mafiánského bodyguarda s nevšedním dramatickým talentem, v komedii Výstřely na Broadwayi (r. W. Allen).


Filmografie

1983 - Home Free All (Doma všichni svobodní; r. StewartBird);
1985 - The Last Dragon(Poslední drak; r. Michael Schultz);
1986 - Wise Guys (Mafiáni; r. Brian De Palma);
1989 -Peter Gunn - V(TV; r. Blake Edwards);
1991 -Oscar (r. John Landis);
1992 - There Goes the Neighborhood (Zlatá žíla - KTV; r. Bill Phillips);Innocent Blood (Nevinná krev - V; r.John Landis);
1993 - A Bronx Tale (Příběh z Bronxu; r. Robert De Niro; +námět, sc.);
1994 - Bullets OverBroadway (Výstřely na Broadwayi; r.Woody Allen); The Last Word (Posledníslovo - V; r. Tony Spiridakis);
1995 - The Perez Family (Perezova rodina; r. Mira Nairová); The Usual Suspects (Obvyklí podezřelí; r. Bryan Singer);Jade (r. William Friedkin); Faithful (Smrtící telefon - V; r. Paul Mazursky;+ námět, sc.); Mulholland Falls (Boss - V; r. Lee Tamahori);
1996 -Diabolique (Ďábelská lest; r.Jeremiah Chechik);
1998 - ScarredCity (Ohrožené město - V; r. KenSanzel); Hurlyburly (Zmatek nad zmatek; r. Anthony Drazan);
1999 - Analyze This (Přebersi to; r. Harold Ramis); Excellent Cadavers (TV - Znamenité mrtvoly; r.Ricky Tognazzi); Stuart Little (MyšákStuart Little; r. Rob Minkoff; pouze hlas);
2001 - Down to Earth (Zpátky na Zem; r. Chris Weitz, PaulWeitz); Lady and the Tramp II: Scamp's Adventure (A - Lady a Tramp 2: Scampovadobrodružství; r. Darrell Rooney; pouze hlas); Boss of Bosses (TV - Nejvyšší boss - TV; r. Dwight Little);
2004 - One Last Ride (Poslední jízda;r. Tony Vitale); Noel (r. Chazz Palminteri).


Bibliografie

Cinema, 2003, č. 6, s. 28. - Satelit,
1995, č. 34, s. 52. - Film Fan, únor 1995, č. 50, s. 15 (rozhovor).

 
optimalizace PageRank.cz $(document).ready(function(){ $("#cntw:first a[rel^='prettyPhoto']").prettyPhoto({animationSpeed:'fast',theme:'facebook',slideshow:2000, autoplay_slideshow: false}); });