Warning: getimagesize(./herci/56/7_8001154854556.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /data/web/virtuals/66295/virtual/www/domains/dvdedice.cz/inc_front_end/pages/p_detail_herec.php on line 39
Herci a herečky: NORRIS Chuck
DVDedice
Nákupní košík
Poloľek:61
Cena:5962,- Kč
Dokončit objednávku     
 DVD
Najlacnější DVD filmy na Slovensku Filmy na DVD od 49 Kč
PŘEPNĚTE SHOP NA CZ NEBO SK VERZI

NOVINKY

Pokud chcete být informování o aktualitách, speciálních nabídkách, slevách a novinkách

Napište prosím svůj email

KLUB DVDedice

Bezplatné klubové členství
- slevy pro registrované
- soutěľe, dárky a DVD
- pravidelné informace o novinkách a speciálních nabídkách


více informací »

DVD NOVINKY

Herci a herečky: NORRIS Chuck

NORRIS Chuck

(Carlos Ray Norris)

nar. 10. května 1940 - Ryan, Oklahoma (USA)

Je nejstarší ze tří synů Indiána z kmene Čerokézů a irské baptistky. Po rozvodu rodičů vyrůstal u matky v Kalifornii. Jako osmnáctiletý se oženil se spolužačkou Diannou Holechekovou a poté narukoval k vojenskému letectvu. V Koreji, kam byl odvelen, se naučil ovládat různé druhy orientálních bojových umění, zejména se specializoval na tae-kwon-do, korejský druh karate. Talentem a náročným tréninkem se vypracoval k černému pásu v karate a hnědému pásu v judu. Po propuštění z armády 1962 založil v Torrance u Los Angeles školu karate, kde se cvičili i mnozí významní film. herci (mj. Steve McQueen). 1968 se stal mistrem světa v karate a tento titul pak každoročně obhájil až do 1974, kdy se rozhodl zanechat profesionálního sportu. Do film. zákulisí poprvé nahlédl, když se jako odborný poradce na karatistické scény účastnil natáčení kriminálního snímku Demoliční četa (r. Ph. Karlson). Své schopnosti a zkušenosti plně uplatnil před film. kamerou až po boku Bruce Leeho v jeho posledním kung-fu filmu Drak přichází (r. B. Lee). Díky své tělesné zdatnosti a mrštným, dobře cíleným úderům dlaní se prosadil jako hvězda laciných akčních snímků, v nichž nejčastěji ztělesňuje neohroženého ochránce nevinných a mstitele bezpráví. V poslední době však jeho film. hrdinové už ani tolik neudivují karatistickými výkony, neboť při potyčkách s nepřáteli si vypomáhají hojně střelnými zbraněmi. Velmi často hraje ve filmech svého bratra Aarona Norrise. 1996 navštívil Prahu. Z prvního manželství se svou spolužačkou Dianne Holechekovou (1958-88) má syny Mika a Erica. Od 1998 je ženatý s Genou Norrisovou.


Filmografie

1968 - The Wrecking Crew (Demoliční četa; r. Phil Karlson;pouze poradce pro karate);
1973 -Return of the Dragon/Way of the Dragon (Drakpřichází - ČTV; r. Bruce Lee); The Student Teachers (Studenti učitelé; r.Jonathan Kaplan); Slaughter in San Francisco (Masakr v San Francisku - V; r. William Lowe);
1977 - Breaker! Breaker! (Bourák - ČTV; r. Don Hulette);
1978 - GoodGuys Wear Black (Správní chlapi nosíčernou - ČTV; r. Ted Post); A Force of One (Loganova síla - V; r. Paul Aaron);
1979 - Game of Death (Hra se smrtí; r. Robert Clouse);
1980 - The Octagon (Osmiúhelník - V/Oktogon - ČTV; r. Eric Karson);
1981 - Eye for an Eye (Oko za oko - ČTV; r. Steve Carver);
1982 -Silent Rage (Tichá zuřivost; r. Michael Miller); Forced Vengeance (Vynucená msta - V; r. James Fargo);
1983 - Lone Wolf McQuade (Osamělý vlk McQuade - V; r. SteveCarver);
1984 -Missing in Action - V (r. Joseph Zito);
1985 - Missing in Action 2: The Beginning (Missing in Action 2: Začátek - V/Pohřešovaní v boji II - ČTV; r. Lance Hool); Code of Silence (Zákon mlčení - V/Kód mlčení - ČTV; r. Andrew Davis); Invasion, U.S.A. (Invaze do USA - V; r. Joseph Zito; +spol. sc.);
1986 -The Delta Force - V (r. MenahemGolan);Firewalker - V (r. J. LeeThompson);
1988 - Braddock: Missingin Action III (Braddock: Pohřešovaný vakci III - V; r. Aaron Norris; + spol. sc.); Hero and the Terror (Sám proti teroru - V; r. WilliamTannen);
1990 - Delta Force 2 - TheColombian Connection (Delta Force 2 -Kolumbijská spojka - V; r. Aaron Norris);
1991 - The Hitman (Hitman - V; r. Aaron Norris); Cold to the Touch (Studený na dotek; r. Aaron Norris);Hitman III (Hitman III - Likvidátor - ČTV; r. Aaron Norris);
1992 -Sidekicks (Mistr kickboxu; r. AaronNorris; + spol. prod.); The Warrior Within (Mistři bojových umění - V; r. Chuck Norris); Curse of the Dragon (Drakova kletba - V; r. Fred Weintraub,Tom Kuhn);
1993 -Walker, Texas Ranger - ČTV (TV; r.Virgil W. Vogel); Hellbound (Zásah zpekla - V; r. Aaron Norris);
1995 -Top Dog - ČTV (r. Aaron Norris);
1996 - Forest Warrior (Zálesák - V; r. Aaron Norris);
1998 - Logan's War: Bound by Honor (Loganova válka - ČTV; r. Michael Preece);
2000 - The President's Man (TV - Prezidentův muž - V; r. Michael Preece,Eric Norris; + spol. prod.);
2004 - Dodgeball:A True Underdog Story (r. Rawson MarshallThurber).


Bibliografie

Hrdinové akčních filmů. Praha,
Cinema 1993, 98 s. - Týdeník Televize, 2002, č. 2, s. 6. - Ano, 2000, č. 41, s.
12-15. - Týdeník Televize, 1997, č. 29, s. 12-13. - Kinorevue, 1997, č. 3, s.
64- 66 (rozhovor). - Story, 1997, č. 19, s. 54. - Týdeník Televize, 1997, č.
15, s. 68. - Ano, 1997, č. 6, s. 32-33 (rozhovor). - Eurotelevízia, 1995, č.
15, s. 46. - Film Fan, květen 1994, č. 41, s. 30-31. - Video plus, 1993, č. 4,
s. 48-50 (rozhovor).

 
optimalizace PageRank.cz $(document).ready(function(){ $("#cntw:first a[rel^='prettyPhoto']").prettyPhoto({animationSpeed:'fast',theme:'facebook',slideshow:2000, autoplay_slideshow: false}); });