Warning: getimagesize(./herci/39/7_6391154854439.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /data/web/virtuals/66295/virtual/www/domains/dvdedice.cz/inc_front_end/pages/p_detail_herec.php on line 39
Herci a herečky: LIOTTA Ray
DVDedice
Nákupní košík
Poloľek:73
Cena:7775,- Kč
Dokončit objednávku     
 DVD
Najlacnější DVD filmy na Slovensku Filmy na DVD od 49 Kč
PŘEPNĚTE SHOP NA CZ NEBO SK VERZI

NOVINKY

Pokud chcete být informování o aktualitách, speciálních nabídkách, slevách a novinkách

Napište prosím svůj email

KLUB DVDedice

Bezplatné klubové členství
- slevy pro registrované
- soutěľe, dárky a DVD
- pravidelné informace o novinkách a speciálních nabídkách


více informací »

DVD NOVINKY

Herci a herečky: LIOTTA Ray

LIOTTA Ray

nar. 18. prosince 1955 - Newark, New Jersey (USA)

Jeho rodiče jsou italsko-irského původu. Na University of Miami, kde studoval výtvarné umění, získal také první herecké zkušenosti, když jako člen studentského divadelního souboru účinkoval mj. ve hře Tennessee Williamse Tramvaj do stanice Touha, v dramatizaci románu Johna Steinbecka O myších a lidech a v muzikálu West Side Story. Po přesídlení do New Yorku pracoval jako číšník v baru Shubertovy divadelní organizace. Profesionální hereckou kariéru zahájil v TV seriálech Another World (1975-80, Jiný svět), Casablanca (1983) a Our Family Honor (1985, Naše rodinná čest). Rázem se prosadil, což částečně potvrdila nominace na Zlatý glóbus 1986, úlohou žárlivého násilníka Raye Sinclaira, který při pronásledování své ženy (Melanie Griffithová) doplatí životem na své prchlivé a agresivní chování, v komediálním thrilleru Něco divokého (r. J. Demme). Zaujal rovněž jako medik Gino Luciano, dělící své city mezi retardovaného bratra (Tom Hulce) a milovanou spolužačku (Jamie Lee Curtisová), v melodramatu Dominick a Eugene (r. R. M. Young). Mezinárodní hvězdu z něho však učinila teprve postava ambiciózího gangstera Henryho Hilla, o jehož cestě mezi mafiánské prominenty pojednává gangsterská sága Mafiáni (r. M. Scorsese). Daleko za hranicemi zákona se pohybuje také jeho další antihrdina, osamělý frustrovaný policista Pete Davis, který se zamiluje do ženy (Madeleine Stoweová) úspěšného manažera (Kurt Russell) a rozhodne se ji stůj co stůj získat, v kriminálním thrilleru Zhoubná vášeň (r. J. Kaplan).


Filmografie

1980 - Hardhat and Legs (TV - Stavební dělník a hezké nohy;r. Lee Philips);
1981 - Crazy Times(TV - Bláznivé časy; r. Lee Philips);
1982 - The Lonely Lady (Osamělá dáma; r. Peter Sasdy);
1985 - Our Family Honor (TV - Naše rodinná čest; r. Robert Butler);
1986 - Something Wild (Něco divokého; r. Jonathan Demme);
1988 - Dominick and Eugene (Dominick a Eugene - V; r. Robert M.Young);
1989 - Field of Dreams (Hřiště snů - V; r. Phil AldenRobinson);
1990 - GoodFellas (Mafiáni; r. Martin Scorsese);
1991 - Article 99 (Článek 99 - V; r. Howard Deutch); Women & Men: In Love ThereAre No Rules (TV - Ženy a muži: V lásce neexistují žádná pravidla; r. KristiZeaová, Walter Bernstein, Mike Figgis);
1992 - Unlawful Entry (Zhoubná vášeň; r.Jonathan Kaplan);
1994 -  No Escape/The Escape from Absolom (Útěk z Absolomu; r. Martin Campbell);Corrina, Corrina - V (r. Jessie Nelsonová);
1995 - Operation Dumbo Drop (Operace Slon; r. Simon Wincer);
1996 - Unforgettable (V labyrintu smrti; r. John Dahl);
1997 - Turbulence (r. Robert Butler); Cop Land (Země policajtů; r. James Mangold);
1998 -Phoenix - KTV(r. Danny Cannon; + spol. prod.); The Rat Pack (TV - Hejno krys; r. Rob Cohen);
1999 - Muppets from Space (Muppety zvesmíru; r. Tim Hill); Forever Mine (Navždy moje; r. Paul Schrader); Pilgrim (Neznámý příchozí - V; r. HarleyCokeliss);
2000 - A Rumor of Angels(Pověst o andělech; r. Peter O'Fallon);
2001 - Hannibal (r. Ridley Scott);Heartbreakers (Před svatbou ne!; r.David Mirkin); Blow (Kokain; r. TedDemme); Narc (r. Joe Carnahan); Point of Origin (Ohnisko požáru - KTV; r. Newton Thomas Sigel);
2002 - Phone Booth (r. Joel Schumacher); John Q (r. Nick Cassavetes);
2003 - Identity (Identita; r. JamesMangold).


Bibliografie

Cinema, 1992, č. 11, s. 18
(rozhovor). - Kino, 1992, č. 1, s. 9. - MF Dnes, 1992, č. 249, s. 1 (rozhovor).
- Svobodné slovo, 1992, č. 268, s. 2 (rozhovor). - Kinorevue, 1991, č. 20, s.
7.

 
optimalizace PageRank.cz $(document).ready(function(){ $("#cntw:first a[rel^='prettyPhoto']").prettyPhoto({animationSpeed:'fast',theme:'facebook',slideshow:2000, autoplay_slideshow: false}); });