Warning: getimagesize(./herci/84/7_5811154854384.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /data/web/virtuals/66295/virtual/www/domains/dvdedice.cz/inc_front_end/pages/p_detail_herec.php on line 39
Herci a herečky: KRABBÉ Jeroen
DVDedice
Nákupní košík
Poloľek:61
Cena:5962,- Kč
Dokončit objednávku     
 DVD
Najlacnější DVD filmy na Slovensku Filmy na DVD od 49 Kč
PŘEPNĚTE SHOP NA CZ NEBO SK VERZI

NOVINKY

Pokud chcete být informování o aktualitách, speciálních nabídkách, slevách a novinkách

Napište prosím svůj email

KLUB DVDedice

Bezplatné klubové členství
- slevy pro registrované
- soutěľe, dárky a DVD
- pravidelné informace o novinkách a speciálních nabídkách


více informací »

DVD NOVINKY

Herci a herečky: KRABBÉ Jeroen

KRABBÉ Jeroen

nar. 5. prosince 1944 - Amsterdam (Nizozemsko)

Pochází z umělecké rodiny; dědeček Hendrik Maarten Krabbé byl předním holandským impresionistou a malířem je i jeho otec Maarten Krabbé. 1965 vystudoval herectví na Akademii dramatického umění v Amsterdamu. Působil v kočovné divadelní společnosti a kromě herectví se věnoval navrhování kostýmů, překladům divadelních her a také režii. Velmi úspěšná byla jeho nová divadelní adaptace Deníku Anny Frankové, v níž hrál Otto Franka. První velkou film. příležitost mu poskytl režisér Paul Verhoeven, když ho obsadil do role studentského vůdce Guse, který je zabit nacisty kvůli zradě člena odbojové skupiny, v protiválečném dramatu Oranžský voják. Ústřední part mu Verhoeven svěřil i v psychologickém thrilleru podle novely Gerarda Reveho Čtvrtý muž, v němž ztělesnil homosexuálního spisovatele Gerarda, který se utápí v alkoholu, halucinacích a erotických dobrodružstvích s vyzývavou zámožnou ženou (Renée Soutendijková), jejíž tři manželé zemřeli za nezvyklých okolností. Účinkování ve Verhoevenových filmech ho přivedlo do Hollywoodu (stejně jako krátce předtím jeho krajana Rutgera Hauera), kde vytvořil řadu výrazných padoušských postav; z nich vynikají gangsterský šéf (Nemilosrdně), špion (Skandál), zrádný agent a ruský generál (James Bond - Dech života), mafiánský boss (Mstitel), egoistický manžel (Pán přílivu) a zlotřilý lékař (Uprchlík). Mezi jeho kladnými hrdiny, které na plátně vytvořil, figurují především známé historické postavy: novinář a komunistický politik N. I. Bucharin (Stalin), hudební skladatel G. F. Händel (Farinelli) a německý houslista, dirigent a Beethovenův sekretář Anton Schindler (Nehynoucí láska). Jeho režijní debut, psychologický snímek podle románu Carla Friedmana Left Luggage aneb Kufry pana Silberschmidta, získal Cenu Evropské filmové a televizní akademie Modrý anděl na MFF v Berlíně 1998. Byl hostem pražské přehlídky Dny evropského filmu v březnu 2000, kde uvedl svůj film do české premiéry. Vedle herectví se věnuje malování; 1981 absolvoval Akademii výtvarného umění v Amsterdamu a jeho obrazy jsou často vystavovány po celém světě. V Nizozemsku účinkuje ve vlastním TV show a uvádí hudební program v rozhlase. Je autorem knižní kuchařky The Economy Cookbook (1980).


Filmografie

1963 - Fietsen naar de maan (r. Jef van der Heyden);
1968 - Professor Columbus (ProfesorColumbus; r. Rainer Erler);
1972 -The Little Ark (Malá archa; r. James B. Clark);
1973 - Uilenspiegel (TV - Ulenspiegel; r. Walter van der Kamp);
1974 - Alicia (r. Wim Verstappen);
1977 - Soldaat van Oranje (Oranžskývoják; r. Paul Verhoeven);
1979 -Spetters (Sprej na vlasy; r. Paul Verhoeven); Martijn en de magier (Martin akouzelník; r. Karst van der Meulen); Een pak slaag (Výročí pana Slottera; r.Bert Haanstra);
1981 - Een vluchtregenwulpen (Let ptáků; r. Ate de Jong); Het verleden (r. Bas van der Lecq);
1982 - World War III (TV - Třetísvětová válka; r. David Greene); Party in Parijs (TV - Večírek v Paříži; r.Nick van den Boezem); Het oponthoud (TV; r. Eimert Kruidhof);
1983 - De vierde man (Čtvrtý muž; r.Paul Verhoeven); Willem van Oranje (TV - Vilém Oranžský; r. Walter van der Kamp);
1985 - Turtle Diary (Želvídeník - KTV; r. John Irvin);
1986 -Jumpin'Jack Flash - V (r. PennyMarshallová); No Mercy (Nemilosrdně - V; r. Richard Pearce); In de schaduw van de overwinning (Ve stínu vítězství;r. Ate de Jong);
1987 - The LivingDaylights (James Bond - Dech života;r. John Glen); A World Apart (Rozdělenýsvět - ČTV; r. Chris Menges); Her Secret Life/Code Name: Dancer (TV -Krycí jméno: Tanečník - V; r. BuzzKulik);
1988 - Crossing Delancey (Ženich pro vnučku - ČTV; r. JoanMicklin Silverová); The Shadow Man (Stínový muž; r. Piotr Andrejev); Scandal(Skandál; r. Michael Caton-Jones);
1989 - Melancholia (r. Andi Engel); The Punisher (Mstitel - V; r. Mark Goldblatt);
1990 - Family of Spies (TV -Rodina špiónů - V; r. Stephen Gyllenhaal); Secret Weapon (TV -Tajná zbraň - ČTV; r. Ian Sharp); TillThere Was You (Dokud jsi tu byl -ČTV; r. John Seale); Murder East Murder West (TV -Vražda na východě, vražda na západě - ČTV; r. Peter Smith);
1991 - Sahara Sandwich (Saharský sendvič - ČTV; r. Paul Ruven);Robin Hood - V (TV; r. John Irvin);Dynasty: The Reunion (TV - Dynastie: Setkání; r. Irving J. Moore);Kafka - ČTV (r. Steven Soderbergh);The Prince of Tides (Pán přílivu; r.Barbra Streisandová); Oeroeg (Jít domů; r. Hans Hylkema);
1992 - Stalin - V (TV;r. Ivan Passer); Vor een verloren soldaat (Pro ztraceného vojáka; r. RoelandKerbosch);
1993 - King of the Hill(Král z vršku; r. Steven Soderbergh); The Fugitive (Uprchlík; r. Andrew Davis);
1994 - Farinelli, il castrato (Farinelli;r. Gérard Corbiau); Immortal Beloved (Nehynoucíláska; r. Bernard Rose);
1996 -Death in Granada (Smrt v Granadě; r. Marcos Zurinaga); Business for Pleasure(TV - Obchod pro radost; r. Rafael Eisenman); The Great War (TV, D - Velkáválka; r. Carl Byker, Lyn Goldfarb; pouze hlas);
1997 - Left Luggage (LeftLuggage aneb Kufry pana Silberschmidta; r. Jeroen Krabbé; + spol. prod.);The Odyssey (TV -  Odysseus - ČTV; r. Andrej Končalovskij);Dangerous Beauty (Nebezpečná krása -V; r. Marshall Herskovitz);
1998 -Ever After (Věčný příběh; r. AndyTennant); Only Love (TV -Jenom láska - KTV; r. John Erman);
1999 - AnIdeal Husband (Ideální manžel - V/Dokonalý manžel - V; r. Oliver Parker);
2000 - Jesus (TV -Bible: Ježíš - KTV; r. Roger Young); Il cielo cade (Spadne nebe;r. Andrea Frazziová, Antonio Frazzi);
2001 - The Discovery of Heaven (Objevení nebe; r. Jeroen Krabbé);
2002 - Fogbound (V zajetí mlhy - V; r. Ate de Jong).


Bibliografie

Cinema, 2000, č. 5, s. 22-23
(rozhovor). - Premiere, květen 2000, č. 2, s. 54-55 (rozhovor).

 
optimalizace PageRank.cz $(document).ready(function(){ $("#cntw:first a[rel^='prettyPhoto']").prettyPhoto({animationSpeed:'fast',theme:'facebook',slideshow:2000, autoplay_slideshow: false}); });