Warning: getimagesize(./herci/67/7_5691154854367.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /data/web/virtuals/66295/virtual/www/domains/dvdedice.cz/inc_front_end/pages/p_detail_herec.php on line 39
Herci a herečky: KIRKLANDOVÁ Sally
DVDedice
Nákupní košík
Poloľek:27
Cena:4015,- Kč
Dokončit objednávku     
 DVD
Najlacnější DVD filmy na Slovensku Filmy na DVD od 49 Kč
PŘEPNĚTE SHOP NA CZ NEBO SK VERZI

NOVINKY

Pokud chcete být informování o aktualitách, speciálních nabídkách, slevách a novinkách

Napište prosím svůj email

KLUB DVDedice

Bezplatné klubové členství
- slevy pro registrované
- soutěľe, dárky a DVD
- pravidelné informace o novinkách a speciálních nabídkách


více informací »

DVD NOVINKY

Herci a herečky: KIRKLANDOVÁ Sally

KIRKLANDOVÁ Sally

nar. 31. října 1944 - New York City (USA)

Je dcerou redaktorky módy časopisu Life a obchodníka se železným odpadem. Studovala herectví u Uty Hagenové a Lee Strasberga v Actors Studiu. V osmnácti letech debutovala na Broadwayi ve hře Step on a Crack. Byla známou postavou newyorského divadelního světa 60. let. Patřila do okruhu blízkých přátel Andyho Warhola, podílela se na řadě experimentálních divadelních představení (především souboru La Mama s režisérem Tomem O'Horganem) a proslula tím, že několikrát hrála na jevišti nahá (hry Sweet Eros, Futz). Účinkovala zejm. na mimobroadwayských a regionálních scénách, kde vytvořila kolem padesáti rolí, mj. ve hrách Davida Rabeho In the Boom Boom Room (cena Dramalogue Award 1981), Václava Havla Largo desolato (neworské Public Theatre), Alana Aykborna Woman in Mind (1991, Westport Playhouse), Terence McNallyho Where Was Tommy Flowers Gone a Williama Shakespeara Bouře a Sen noci svatojánské. Ve filmu se začala objevovat už v pol. 60. let, většinou v nezávislých a nízkorozpočtových produkcích. Výrazněji na sebe upozornila (Zlatý glóbus 1987, nominace na Oscara 1987) až poměrně pozdě titulní úlohou stárnoucí české herečky v New Yorku, která dovede k úspěchu svou mladší krajanku (Paulina Porizková) v dramatu Anna (r. Y. Bogayevicz). Často účinkovala v TV, např. se objevila na obrazovkách jako broadwayská herečka Helen Lawsonová v TV seriálu Valley of the Dolls (1993-94, Údolí princezen - ČTV) nebo jako Marilyn Monroe v milostném dramatu Norma Jean, Jack & Já. První pokus o režii učinila epizodou Magic Motel (Kouzelný motel) ze seriálu krátkých příběhů o ženách a jejich sexuálních fantaziích Women Stories of Passion (TV-1997, Ženské příběhy vášně) a podruhé se postavila za kameru při natáčení komedie Chlapci za katedrou. Byla dlouholetou členkou Actors Studia a uznávanou pedagožkou v hereckých učilištích (The Lee Strasberg Theatre Institute, Insight Transformational). 1983 založila vlastní putovní dílnu Sally Kirkland Acting Workshop, jejíž frekventanti se zde věnují transcendentalní meditaci, józe a herecké výuce. 1988 založila spolu s Markem a Davidem Buntzmanovými produkční společnost Artists Alliance Productions. Své umělecké zájmy rozšířila o psaní básní a malování, působí jako duchovní církve Church of the Movement of Spiritual Inner Awareness.


Filmografie

1960 - Crack in the Mirror (Prasklina v zrcadle; r. RichardFleischer);
1964 - 13 Most BeautifulWomen (Třináct nejkrásnějších žen; r. Andy Warhol);
1968 - Blue (r. Silvio Narizzano); Fade-In (TV - Roztmívačka; r.Jud Taylor);
1969 - Futz (r. TomO'Horgan); Coming Apart (Rozpad; r. Milton Moses Ginsberg);
1970 - Brand X (r. Win Chamberlain);
1971 - Going Home (Návrat domů; r. Herbert B. Leonard);
1973 - The Young Nurses (Mladéošetřovatelky; r. Clinton Kimbrough); The Way We Were (Takoví jsme byli; r. Sydney Pollack); Cinderella Liberty (Propustka do půlnoci - ČTV; r. MarkRydell); The Sting (Podraz; r.George Roy Hill);
1974 - CandyStripe Nurses (Ošetřovatelky v pruhovaném; r. Allan Holleb); Big Bad Mama (Velkázlá máma; r. Steve Carver);
1975 -Bite the Bullet (700 mil v sedle; r.Richard Brooks); Crazy Mama (Bláznivá máma; r. Jonathan Demme); The Kansas CityMassacre (TV -Masakr v Kansas City - ČTV; r. Dan Curtis); Death Scream (TV - Smrtelný výkřik; r. Richard T.Heffron); Breakheart Pass (Breakheartskýprůsmyk - ČTV; r. Tom Gries);
1976 - Captains and the Kings (TV -Kapitánia králové - ČTV; r. Allen Reisner, Douglas Heyes); Pipe Dreams (Sny uropovodu; r. Stephen Verona); A Star Is Born (Zrodila se hvězda - V; r. Frank Pierson); Griffin and Phoenix: ALove Story (TV -Griffin a Phoenixová;r. Daryl Duke); Stonestreet: Who Killed the Centerfold Model? (TV -Stonestreet: Kdo zabil modelku měsíce?; r. Russ Mayberry);
1979 - Hometown USA (Rodné město USA; r. Max Baer);
1980 - Private Benjamin (Vojín Benjaminová - V; r. HowardZieff); The Georgia Peaches (TV - Děvčata Peachovy z Georgie; r. DanielHaller); Willow B: Women in Prison (TV - Willow B: Ženy ve vězení; r. JeffBleckner);
1981 - The Incredible ShrinkingWoman (Malá, menší, ještě menší -ČTV; r. Joel Schumacher); Human Highway (Lidská dálnice; r. Bernard Shakey,Dean Stockwell); Talking Walls (Mluvící zdi; r. Stephen Verona);
1982 - Double Exposure (Dvojitáexpozice; r. William Byron Hillman);
1983 - Love Letters (Milostné dopisy; r. Amy Jonesová);
1984 - Fatal Games (Osudné hry; r. Michael Elliot);
1987 -Anna - ČTV (r. Yurek Bogayevicz);
1988 - Crack in the Mirror (Crack - V; r. Robby Benson);
1989 - HighStakes (Hodně v sázce; r. Amos Kollek); Paint It Black (Namaluj to na černo; r.Tim Hunter); Cold Feet (Studené nohy; r. Robert Dornhelm); Best of the Best (Karate Tiger 5 - V/Nejlepší z nejlepších - ČTV; r. Bob Radler); Bullseye! (Býčí oko - V; r. Michael Winner);Revenge (Pomsta; r. Anthony Scott);Due occhi diabolici (Dvě ďábelské oči; r. Dario Argento, George A. Romero);
1990 - Heat Wave (TV -Horká vlna - V/Teplá vlna - ČTV; r. Kevin Hooks); Superstar: The Life and Times ofAndy Warhol (D - Superhvězda: Život a doba Andyho Warhola; r. Chuck Workman);
1991 - The Haunted (TV -Pronásledování - V; r. Robert Mandel);JFK (r. Oliver Stone); In the Heat ofPassion (V žáru vášně; r. Rodman Flender); SchneeweissRosenrot (D - Sněhobílárůžovorudá; r. Christa Ritterová, Rainer Langhans);
1992 - The Player (Hráč;r. Robert Altman); Hit the Dutchman (ÚderHolanďana - V; r. Menahem Golan); The Bulkin Trail (TV - Bulkinova dráha;r. Michael J. Nathanson); Primary Motive (Prvotní motiv; r. Daniel Adams);Stringer (r. Michael DeLuise); Double Jeopardy (TV - Druhé trestní přelíčení;r. Lawrence Schiller); Forever (Navždy; r. Thomas Palmer jr.; + spol. prod.);Blast 'Em (D - Cvakni je!; r. Joseph Blasioli, Egidio Coccimiglio); OurHollywood Education (D - Naše hollywoodské výchova; r. Michael Beltrani);
1993 - Paper Hearts (Papírová srdce - V; r. Rod McCall; +spol. prod.);Gunmen (r. DeranSarafian); Double Deception (TV - Dvojí podvod; r. Jan Egleson); Double Threat(Dvojí hrozba; r. David A. Prior); The Woman Who Loved Elvis (TV - Žena, kterámilovala Elvise; r. Bill Bixby); Eye of the Stranger (Záhadný pohled cizince - V; r. David Heavener);
1995 - Guns and Lipstick (Zbraně a rtěnka; r. Jenö Hodi);
1996 - Amnesia (Ztráta paměti; r. KurtVoss; + spol. prod.);
1997 - ExcessBaggage (Vyděrači - V; r. MarcoBrambilla); Wilbur Falls (r. Juliane Hiam Glantzová); The Westing Game (TV; r.Terence H. Winkless); Little Ghost (Malý duch; r. Linda Shayneová);
1998 - Brave New World (TV - Koneccivilizace; r. Leslie Libman); Paranoia (r. Larry Brand); The Island (Ostrov;r. Cyrus Nowrasteh); It's All About You (To je všechno o tobě; r. Mark Fauser);
1999 - Edtv (EdTV; r. Ron Howard); Starry Night (Hvězdnatá noc; r. Paul Davids;+ spol. prod.); Norma Jean, Jack, and Me (Norma Jean, Jack a já; r. CyrusNowrasteh);
2000 - Wish You WereDead (Měl jsi být mrtvý; r. Valerie McCaffreyová); Men Named Milo, Women NamedGreta (Muži jménem Milo, ženy zvané Greta; r. Lawrence Greenbergová); AnotherWoman's Husband (Muž jiné ženy - ČTV;r. Noel Nosseck); The Boys Behind the Desk (Chlapci za katedrou; r. SallyKirklandová; pouze r.);
2001 - Outof the Black (r. Karl Kozak); The Rose Technique (r. Jon C. Scheide);
2003 - Mango Kiss (r. Sascha Rice); BruceAlmighty (Božský Bruce; r. TomShadyac).


Bibliografie

 
optimalizace PageRank.cz $(document).ready(function(){ $("#cntw:first a[rel^='prettyPhoto']").prettyPhoto({animationSpeed:'fast',theme:'facebook',slideshow:2000, autoplay_slideshow: false}); });