Warning: getimagesize(./herci/58/3_5601154854358.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /data/web/virtuals/66295/virtual/www/domains/dvdedice.cz/inc_front_end/pages/p_detail_herec.php on line 39
Herci a herečky: KIDMANOVÁ Nicole
DVDedice
Nákupní košík
Poloľek:27
Cena:4015,- Kč
Dokončit objednávku     
 DVD
Najlacnější DVD filmy na Slovensku Filmy na DVD od 49 Kč
PŘEPNĚTE SHOP NA CZ NEBO SK VERZI

NOVINKY

Pokud chcete být informování o aktualitách, speciálních nabídkách, slevách a novinkách

Napište prosím svůj email

KLUB DVDedice

Bezplatné klubové členství
- slevy pro registrované
- soutěľe, dárky a DVD
- pravidelné informace o novinkách a speciálních nabídkách


více informací »

DVD NOVINKY

Herci a herečky: KIDMANOVÁ Nicole

KIDMANOVÁ Nicole

(Nicole Mary Kidman)

nar. 20. června 1967 - Honolulu, Havaj (USA)

Pochází z význačné australské rodiny; její otec je biochemik a psycholog a matka je ošetřovatelka s literárními ambicemi. Už jako dítě studovala balet a pak herectví, v jehož výuce pokračovala na jevištích St. Martin's Youth Theatre v Melbourne, Australian Theatre for Young People v Sydney a v experimentálním divadelním souboru Philip Street Theatre. Zaujala většími rolemi v TV seriálech Five-Mile Creek (1985, Pětimílový potok), Bangkok Hilton (1985) a za svůj výkon v seriálu Vietnam (1986) obdržela cenu Australského film. ústavu. Do mezinárodního povědomí se poprvé zapsala úlohou námořníkovy manželky Rae Ingramové, kterou na lodi uprostřed moře smrtelně ohrožuje psychopatický vrah (Billy Zane), v hitchcockovském thrilleru Úplné bezvětří (r. Ph. Noyce). Poč. 90. let se prosadila také v Hollywoodu, kde byla nominována na Zlatý glóbus 1991 za roli milenky mafiánského bosse (Dustin Hoffman), ve film. přepisu románu E. L. Doctorowa Billy Bathgate (r. R. Benton). Její popularita ještě vzrostla poté, co se 1990 provdala za herce Toma Cruise, po jehož boku ztělesnila lékařku Claire Lewickiovou v melodramatu ze zákulisí automobilových závodů Bouřlivé dny (r. T. Scott), hrdou dceru bohatých irských přistěhovalců Shannon Christieovou v romantickém retrosnímku Navždy a daleko (r. R. Howard) a doktorovu manželku Alici Harfordovou v dramatu podle novely Arthura Schnitzlera Eyes Wide Shut (r. S. Kubrick). Laureátkou Zlatého glóbu 1995 a nominovanou na cenu BAFTA 1995 se stala díky úloze nezdravě ambiciózní TV moderátorky Suzanne Stoneové, která kvůli své kariéře objedná vraždu manžela (Matt Dillon), v ironické tragikomedii Zemřít pro (r. G. Van Sant). Za roli anglické spisovatelky Virginie Woolfové v psychologickém dramatu podle stejnojmenného románu Michaela Cunninghama Hodiny (r. S. Daldry) získala Oscara 2002, cenu BAFTA 2002 a Stříbrného medvěda na MFF v Berlíně 2003. Na jaře 1995 doprovázela svého manžela při jeho pracovním pobytu v Praze, kam se oba ještě se svou dcerou Isabelle vrátili v létě 1996, aby se zúčastnili nahrávání hudby k historickému filmu Portrét dámy (r. J. Campionová). 2001 se s Cruisem rozvedla. 1998 a 1999 se představila po boku Iaina Glena v londýnské i v broadwayské inscenaci dramatu Davida Hareho Modrý pokoj podle Schnitzlerova Reje v režii Sama Mendese (nominace na Olivierovu cenu).


Filmografie

1982 - Bush Christmas (Vánocev divočině - ČTV; r. Henri Safran);
1983 - BMX Bandits (Lupiči BMX; r. Brian Trenchard-Smith); Chase Through the Night(TV - Honička noci; r. Howard Rubie);
1984 - Matthew and Son (TV - Matthew a syn; r. Gary Conway);
1985 - Wills and Burke (Wills a Burke; r. Bob Weis); Archer'sAdventure (Archerovo dobrodružství; r. Denny Lawrence);
1986 - Windrider (Nesenvětrem - V/Surfař - ČTV; r.Vincent Monton);Vietnam (TV; r. John Duigan, Chris Noonan);
1987 - The Bit Part (Malá role; r. Brendan Maher); TheNightmaster/Watch the Shadows Dance (Pán noci; r. Mark Joffe); Room to Move (TV- Životní prostor; r. John Duigan); Un' Australiana a Roma (TV - Australanka vŘímě; r. Sergio Martino);
1988 -Dead Calm (Úplné bezvětří; r.Phillip Noyce); Emerald City (Smaragdovéměsto - ČTV; r. Michael Jenkins);
1989 - Flirting (Flirtování - V;r. John Duigan); Bangkok Hilton (TV; r. Ken Cameron);
1990 - Days of Thunder (Bouřlivédny - V; r. Tony Scott);
1991 -Billy Bathgate - ČTV (r. RobertBenton);
1992 - Far and Away (Navždy a daleko; r. Ron Howard);
1993 - Malice (V moci posedlosti; r. Harold Becker); My Life (Můj život; r. Bruce Joel Rubin);
1995 -  Batman Forever (Batman navždy; r. Joel Schumacher);2die4/To Die for (Zemřít pro; r. GusVan Sant);
1996 - The Portrait of aLady (Portrét dámy; r. JaneCampionová); The Leading Man (Hlavní člověk; r. John Duigan);
1997 -The Peacemaker (r. Mimi Lederová);
1998 - Practical Magic (Magickáposedlost; r. Griffin Dunne);
1999 - Eyes Wide Shut (r. StanleyKubrick); The Last Movie: Stanley Kubrick & "Eyes Wide Shut" (TV,D - Poslední film: Stanley Kubrick a "Spalující touha"; r. PaulJoyce);
2000 - Stanley Kubrick: ALife in Pictures (D - Stanley Kubrick:Život s filmem - V; r. Jan Harlan);
2001 - Moulin Rouge (r.Baz Luhrmann); The Others (Ti druzí;r. Alejandro Amenabar); Birthday Girl (Nevěstapřes internet; r. Jez Butterworth);
2002 - Panic Room (Úkryt; r. DavidFincher; pouze hlas); The Hours (Hodiny;r. Stephen Daldry);
2003 - Dogville (r. Lars von Trier); The HumanStain (Lidská skvrna; r. RobertBenton); Cold Mountain (Návrat do ColdMountain; r. Anthony Minghella); In the Cut (Piková trojka; r. Jane Campionová; pouze spol. prod.);
2004 - The Stepford Wives (Stepfordské paničky; r. Frank Oz).


Bibliografie

Cinema, 2003, č. 7, s. 12-14
(rozhovor). - Cinema, 2001, č. 11, s. 44-47 (rozhovor). - Premiere,
červenec-srpen 2000, č. 4, s. 64-65. - Story, 1999, č. 21, s. 14-15. - Květy,
1997, č. 32, s. 18-19. - Film Fan, srpen 1994, č. 44, s. 19. - 100+1 ZZ, 1994,
č. 18, s. 48. - Kinorevue, 1993, č. 19, s. 27. - Rudé právo, 1993, č. 47, s.
13.

 
optimalizace PageRank.cz $(document).ready(function(){ $("#cntw:first a[rel^='prettyPhoto']").prettyPhoto({animationSpeed:'fast',theme:'facebook',slideshow:2000, autoplay_slideshow: false}); });