Warning: getimagesize(./herci/04/3_5011154854304.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /data/web/virtuals/66295/virtual/www/domains/dvdedice.cz/inc_front_end/pages/p_detail_herec.php on line 39
Herci a herečky: HOUSTONOVÁ Whitney
DVDedice
Nákupní košík
Poloľek:61
Cena:5962,- Kč
Dokončit objednávku     
 DVD
Najlacnější DVD filmy na Slovensku Filmy na DVD od 49 Kč
PŘEPNĚTE SHOP NA CZ NEBO SK VERZI

NOVINKY

Pokud chcete být informování o aktualitách, speciálních nabídkách, slevách a novinkách

Napište prosím svůj email

KLUB DVDedice

Bezplatné klubové členství
- slevy pro registrované
- soutěľe, dárky a DVD
- pravidelné informace o novinkách a speciálních nabídkách


více informací »

DVD NOVINKY

Herci a herečky: HOUSTONOVÁ Whitney

HOUSTONOVÁ Whitney

(Whitney Elizabeth Houston)

nar. 9. srpna 1963 - East Orange, New Jersey (USA)

Je dcerou gospelové zpěvačky Cissy Houstonové, někdejší členky soulové skupiny Sweet Inspirations (zpívala doprovodné vokály Elvisovi Presleymu a Arethe Franklinové) a sestřenicí známé zpěvačky Dionne Warwickové. Od útlého dětství zpívala v kostele a v jedenácti letech se uplatnila v gospelovém souboru The New Hope Baptist Junior Choir. První profesionální zkušenosti získala, když natáčela sborové party skupině Neville Brothers a zpěvačce Chaka Khan. Jako modelka se objevovala na stránkách časopisů Glamor či Seventeen. V 80. letech se prosadila jako interpretka populárních písní, jejíž doménou jsou hlavně táhlé balady se soulovým přídechem. 1983 uzavřela smlouvu s gramofirmou Arista Records a o dva roky později debutovala eponymním albem Whitney Houston, na němž byla zahrnuta také singlová balada Saving All My Love for You, která jí vynesla první cenu Grammy 1985. Za svou pěveckou činnost zatím získala mj. pět cen Grammy, dvě ceny Emmy a jedenadvacet Amerických hudebních cen. Film. kariéru zahájila tato umělkyně černé pleti rolí velmi úspěšné zpěvačky Rachel Marronové, o jejíž bezpečnost se stará zkušený bodyguard (Kevin Costner), v melodramatickém thrilleru Osobní strážce (r. M. Jackson). Větší herecký prostor dostala v milostném snímku podle románu Terry McMillanové Až si vydechnu (r. F. Whitaker), kde ztělesnila třiatřicetiletou osaměle žijící Savannah Jacksonovou, která se snaží nalézt přijatelného životního partnera. Další herecké možnosti odhalila v úloze Julie Biggsové, manželky unaveného černošského kazatele (Courtney B. Vance), jemuž je seslán z nebe na výpomoc elegantní anděl (Denzel Washington), v romantické komedii Kazatelova žena (r. P. Marshallová). Od 1992 je jejím manželem rapový zpěvák Bobby Brown, s nímž má dceru Bobbi Kristine.


Filmografie

1992 - The Bodyguard (Osobnístrážce; r. Mick Jackson);
1995 - Waiting to Exhale (Až si vydechnu;r. Forest Whitaker);
1996 - ThePreacher's Wife (Kazatelova žena -V; r. Penny Marshallová; + hud. prod);
1997 - Rodgers & Hammerstein's Cinderella (TV -Popelka - V; r. Robert Iscove; + spol. prod.);
2001 - The Princess Diaries (Deník princezny; r. Garry Marshall;pouze spol. prod.).


Bibliografie

Ano, 2000, č. 36, s. 18-19. - Satelit,
1999, č. 38, s. 58-59 (rozhovor). - Story, 1999, č. 20, s. 31. - Vlasta, 1998,
č. 48, s. 26-27. - Ano, 1997, č. 7, s. 18-19. - 
Práce, 4.1.1997, č. 3 (rozhovor). - MF Dnes, 17.12.1996, č. 295, s. 19.
- Lidové noviny, 5.12.1996, 285, s. 11. - Denní Telegraf, 27.7.1996, č. 174. -
And You, únor 1994, s. 45. - Kinorevue, 1993, č. 16, s. 22-23.

 
optimalizace PageRank.cz $(document).ready(function(){ $("#cntw:first a[rel^='prettyPhoto']").prettyPhoto({animationSpeed:'fast',theme:'facebook',slideshow:2000, autoplay_slideshow: false}); });