Warning: getimagesize(./herci/75/7_8311154854575.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /data/web/virtuals/66295/virtual/www/domains/dvdedice.cz/inc_front_end/pages/p_detail_herec.php on line 39
Herci a herečky: PARADISOVÁ Vanessa
DVDedice
Nákupní košík
Poloľek:84
Cena:7329,- Kč
Dokončit objednávku     
 DVD
Najlacnější DVD filmy na Slovensku Filmy na DVD od 49 Kč
PŘEPNĚTE SHOP NA CZ NEBO SK VERZI

NOVINKY

Pokud chcete být informování o aktualitách, speciálních nabídkách, slevách a novinkách

Napište prosím svůj email

KLUB DVDedice

Bezplatné klubové členství
- slevy pro registrované
- soutěľe, dárky a DVD
- pravidelné informace o novinkách a speciálních nabídkách


více informací »

DVD NOVINKY

Herci a herečky: PARADISOVÁ Vanessa

PARADISOVÁ Vanessa

nar. 22. prosince 1972 - St. Maur, Centre (Francie)

Vyrůstala v rodině, která byla díky strýci, herci Didieru Pinovi, v neustálém kontaktu s filmem, divadlem a hudbou. Ve čtyřech letech začala navštěvovat hodiny tance, o tři roky později poprvé vystupovala v TV a jako čtrnáctiletá vydala první gramofonovou desku. Se singlovou písní Joe le taxi, kterou složil Franck Langolff, odsunula 1987 z prvního místa francouzské hitparády dokonce samotnou Madonnu. Velmi úspěšné bylo rovněž její další písničkové album Variations sur le même t'aime, jež jí 1990 vyneslo titul nejlepší domácí zpěvačky. Stejně triumfálně vstoupila do film. světa, kde jako herecká naděje získala rázem nejvyšší herecké pocty, Césara 1990 a Cenu Romy Schneiderové. Onu senzaci způsobila její role mírně zhýralé studentky Matyldy Tessierové, jejíž kritický postoj vůči středoškolskému profesorovi (Bruno Cremer) se promění v obdiv a utajovanou lásku, v melodramatu osudového vztahu Sňatek bez domova (r. J.-C. Brisseau). Její popularitu a dívčí půvaby, v nichž se mísí dětská nevinnost s koketní smyslností, využila slavná kosmetická firma Chanel pro reklamu na nový parfém Coco. Před film. kameru se vrátila po delší přestávce hlavní úlohou dívky jménem Marie, která hledá svého otce (Gérard Depardieu), aby pomstila matčin zmarněný život vraždou, v psychologickém dramatu Elisa (r. J. Becker). V. P. se i nadále věnuje především pěvecké kariéře. Ze vztahu s americkým hercem Johnny Deppem pochází dcera Lily-Rose Melody (nar. 1999).


Filmografie

1989 - Noce blanche (Sňatekbez domova; r. Jean-Claude Brisseau); Maillan-les-bains (TV; r. ChristianVidalie);
1994 -Elisa (r. Jean Becker);
1997 - Un amour de sorcière (Zamilovanáčarodějka - ČTV; r. René Manzor); Une chance sur deux (Poloviční šance; r. Patrice Leconte);
1998 - Le plaisir (Potěšení; r. Nicolas Boukhrief; pouze hlas); Lafille sur le pont (Dívka na mostě; r. Patrice Leconte);
2001 - Lost in La Mancha (D - Ztracenv La Mancha; r. Keith Fulton, Louis Pepe);
2004 - Atomik circus, le retour de James Bataille (Atomik circus,návrat Jamese Batailleho; r. Didier Poiraud, Thierry Poiraud).


Bibliografie

Story, 1997, č. 39, s. 10. -
Výber, 1995, č. 23, s. 19. - Ahoj na sobotu, 1995, č. 23, s. 6-7. - Film Fan,
červen 1995, č. 54, s. 18-19 (rozhovor). - Kinorevue, 1995, č. 11, s. 14-15. -
Elle, 1995, č. 6. - Reflex, 1993, č. 7, s. 31. - Teletip, 1993, č. 31, s. 13.
-  Týdeník Televize, 1993, č. 6, s. 9. -
Express, 1993, č. 20, s. 17. - Rock & Pop, 1993, č. 2, s. 26-27. - Kino,
1992, č. 7, s. 14. - Noviny (příl.), 17.5.1992, s. IV. - Kino, 1990, č. 19, s.
8. - Film a divadlo, 1990, č. 21, s. 17 (rozhovor). - Film Fan, 1990, č. 1, s.
22 (rozhovor).

 
optimalizace PageRank.cz $(document).ready(function(){ $("#cntw:first a[rel^='prettyPhoto']").prettyPhoto({animationSpeed:'fast',theme:'facebook',slideshow:2000, autoplay_slideshow: false}); });