Warning: getimagesize(./herci/66/7_4591154854266.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /data/web/virtuals/66295/virtual/www/domains/dvdedice.cz/inc_front_end/pages/p_detail_herec.php on line 39
Herci a herečky: HART Ian
DVDedice
Nákupní košík
Poloľek:73
Cena:7775,- Kč
Dokončit objednávku     
 DVD
Najlacnější DVD filmy na Slovensku Filmy na DVD od 49 Kč
PŘEPNĚTE SHOP NA CZ NEBO SK VERZI

NOVINKY

Pokud chcete být informování o aktualitách, speciálních nabídkách, slevách a novinkách

Napište prosím svůj email

KLUB DVDedice

Bezplatné klubové členství
- slevy pro registrované
- soutěľe, dárky a DVD
- pravidelné informace o novinkách a speciálních nabídkách


více informací »

DVD NOVINKY

Herci a herečky: HART Ian

HART Ian

nar. 1964 - Liverpool (Velká Británie)

Pochází ze tří dětí z katolické rodiny. Jako osmnáctiletý byl přijat v Londýně do divadelní školy, kterou však po dvou týdnech opustil. Vystřídal různá zaměstnání v divadlech, ale i mimo ně (pracoval v kuchyních, na farmě a v továrně na plasty).  Od pol. 80. let se začal herecky uplatňovat v TV a ve filmu, kde na sebe upozornil úlohou liverpoolského hudebníka Johna Lennona v životopisném snímku o začátcích skupiny Beatles s názvem Backbeat (r. I. Softley). Tutéž autentickou postavu ztělesnil také později v TV dramatu Dva z nás. První umělecké úspěchy zaznamenal v pol. 90. let, kdy získal za své výkony prestižní mezinárodní ocenění. Evropskou film. cenu Felixe 1995 mu vynesla hlavní role idealistického liverpoolského komunisty Davida Carra, o jehož zkušenostech ze španělské občanské války pojednává politické drama Země a svoboda (r. K. Loach). Za vedlejší part psychopatického unionistického zabijáka Gingera v politickém dramatu z Belfastu 70. let  Nic osobního (r. Th. O'Sullivan) obdržel Volpiho pohár na MFF v Benátkách 1995. Vrcholem dosavadní trojnásobné spolupráce s režisérem Neilem Jordanem je role ostýchavého detektiva Parkise v milostném dramatu Hranice lásky podle románu Grahama Greena Konec dobrodružství. Výraznou hereckou kreaci, jež byla oceněna na MFF v Karlových Varech 2000, předvedl v úloze sympatického řidiče kamionu Clivea, který pomáhá londýnské právničce (Lena Headeyová) s převozem alkoholického otce (Stellan Skarsgård) za umírající matkou (Charlotte Ramplingová), v psychologické road movie Aberdeen (r. H. P. Moland). Jeho jevištní činnost je spojena zejm. s divadly Playhouse v Liverpoolu (Psí odpoledne, Breezeblock Park Willyho Russella, The Holiday Philipa Barryho), s Sherman Theatre v Cardiffu (Kureishiho Moje krásná prádelnička), Everyman v Cheltenhamu (Büchnerův Vojcek) a Gate Theatre v Dublinu (Pinterův Návrat domů, s nímž se představil v červenci 2001 v New Yorku).


Filmografie

1984 - The Exercise (TV - Cvičení; r. Gareth Davies);
1985 - No Surrender (Boj až do konce;r. Peter K. Smith);
1986 - TheMonocled Mutineer (TV; r. Jim O'Brien);
1987 - The Marksman (TV - Ostrostřelec; r. Tom Clegg);
1989 - A View of Harry Clark (TV - Záměr Harryho Clarka; r.Alastair Reid);
1991 - The Hours andTimes (Hodiny a doba; r. Christopher Munch);
1993 - Backbeat (r.Iain Softley);
1995 - Land andFreedom (Země a svoboda; r. KenLoach); Clockwork Mice (Mechanická myš; r. Vadim Jean); The Englishman Who WentUp a Hill But Came Down a Mountain (Angličan,který vylezl na kopec; r. Christopher Monger); Hollow Reed (Dutý rákos; r.Angela Popeová); Loved Up (TV - Mazlíček; r. Peter Cattaneo); Nothing Personal(Nic osobního; r. Thaddeus O'Sullivan);
1996 -Michael Collins (r. NeilJordan);Robinson Crusoe - V (r.George Miller, Rodney K. Hardy); Still Waters Boom (r. Halfdan Hussie);
1997 - The Butcher Boy (Malý řezník - V; r. Neil Jordan); Goldin the Streets (Zlato v ulicích; r. Elizabeth Gillová); Mojo (r. JezButterworth); Snitch/Talk of the Town (Gang - V; r. Ted Demme); Frogs for Snakes (Žáby pro hady; r. Amos Poe); The Curse ofInferno (TV - Kletba pekla; r. John Warren);
1998 - Enemy of the State (Nepřítelstátu; r. Tony Scott); B.Monkey (r. Michael Radford);
1999 - This Year's Love (Letošní láska; r. David Kane); Wonderland(r. Michael Winterbottom); Spring Forward (Časné ráno; r. Tom Gilroy); The Endof the Affair (Hranice lásky; r.Neil Jordan);
2000 - Best (Nejlepší;r. Mary McGuckianová);Aberdeen (r.Hans Petter Moland); The Closer You Get (r. Aileen Ritchieová); Longitude(Zeměpisná délka; r. Charles Sturridge); Born Romantic (Vášnivá salsa - V; r. David Kane); Liam (r. Stephen Frears);Cocozza's Way (Cocozzův způsob; r. Peter Capaldi); Bring Me Your Love (Přinesmi svou lásku; r. David Morrissey); Two of Us (TV - Dva z nás; r. MichaelLindsay-Hogg); Strictly Sinatra (Přesně Sinatra; r. Peter Capaldi);
2001 - Harry Potter and the Sorcerer'sStone (Harry Potter a Kámen mudrců;r. Chris Columbus); Killing Me Softly (Zabij mě jemně; r. Chen Kaige);
2002 - The Hound of the Baskervilles (TV- Pes baskervillský - ČTV; r. David Attwood);
2003 - Blind Flight (Let naslepo; r.John Furse); Eroica (r. Simon Cellan Jones); Cheeky (Drzý; r. David Thewlis).


Bibliografie

 
optimalizace PageRank.cz $(document).ready(function(){ $("#cntw:first a[rel^='prettyPhoto']").prettyPhoto({animationSpeed:'fast',theme:'facebook',slideshow:2000, autoplay_slideshow: false}); });