Warning: getimagesize(./herci/92/7_2421154854092.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /data/web/virtuals/66295/virtual/www/domains/dvdedice.cz/inc_front_end/pages/p_detail_herec.php on line 39
Herci a herečky: CLOONEY George
DVDedice
Nákupní košík
Poloľek:38
Cena:4312,- Kč
Dokončit objednávku     
 DVD
Najlacnější DVD filmy na Slovensku Filmy na DVD od 49 Kč
PŘEPNĚTE SHOP NA CZ NEBO SK VERZI

NOVINKY

Pokud chcete být informování o aktualitách, speciálních nabídkách, slevách a novinkách

Napište prosím svůj email

KLUB DVDedice

Bezplatné klubové členství
- slevy pro registrované
- soutěľe, dárky a DVD
- pravidelné informace o novinkách a speciálních nabídkách


více informací »

DVD NOVINKY

Herci a herečky: CLOONEY George

CLOONEY George

(George Timothy Clooney)

nar. 6. května 1961 - Lexington, Kentucky (USA)

Pochází z rodiny irských katolíků. Je synem známého TV komentátora Nicka Clooneyho, díky jehož povolání měnil jako dítě často místa pobytu a školy v Ohiu a Kentucky. Jeho teta Rosemary Clooneyová (nar. 1928) byla v 50. a 60. letech známou zpěvačkou a herečkou a jeho strýc José Ferrer (1912-1992) byl předním divadelním a filmovým hercem. Nedokončil studia na Northern Kentucky University. Z obavy, aby nebyl srovnáván se svým otcem, se přestal věnovat žurnalistice a pokoušel se o kariéru profesionálního baseballového hráče (zkoušel se dostat do mužstva Cincinnati Reeds). K herectví ho přivedl jeho bratranec Miguel Ferrer (nar. 1954). 1982 odjel do Los Angeles, kde pracoval na stavbách a přitom obcházel herecké konkurzy. Nejdřív se prosadil v TV, kde zpočátku účinkoval v komediálních seriálech E/R (1984-85, Pohotovost), The Facts of Life (1985-86, Životní fakta), Roseanne - ČTV (1988-89) a Baby Talk (1991, Dětská mluva). Hlavní role detektivů v dramatických seriálech Sunset Beat (1990), Bodies of Evidence (1992, Lidé z oddělení vražd - ČTV) a Sisters (1993-94, Sestry) mu ještě úspěch nepřinesly, zato díky postavě sympatického pediatra Douga Rosse v mimořádně populárním seriálu ER (1994- , Pohotovost - ČTV) se stal TV hvězdou. Ve filmu mu štěstí příliš nepřálo, dlouho vytvářel drobné úlohy v druhořadých filmech. Ucházel se o roli ve filmu Thelma & Louise (1991, Thelma a Louise; r. Ridley Scott), ale obsazen byl Brad Pitt, jehož kariéra tím nabrala rychlé obrátky. Naopak sám odmítl nabídku Quentina Tarantina k účinkování ve filmu Reservoir Dogs (1991, Gauneři - V). Když Tarantino začal posléze s Robertem Rodriguezem připravovat akční horor Od soumraku do úsvitu a opět se na něj obrátil, již nezaváhal a jednu z hlavních rolí přijal. Postava bankovního lupiče a vraha Setha Gecka, jemuž se podaří přežít návštěvu upírského baru na útěku do Mexika, se značně lišila od všech hrdinů, které G. C. dosud ztělesňoval. Ke zvýšení popularity přispěla jeho následující role rozvedeného novináře Jacka Taylora, který se díky opatrování své dcerky sblíží s rozvedenou architektkou (Michelle Pfeifferová), v romantické komedii Báječný den (r. M. Hoffman). Držitelem Zlatého glóbu 2000 se stal za svůj výkon v úloze sympatického podvodníka Odyssea Evertta McGilla, který je na útěku se dvěma spoluvězni (John Turturro a Tim Blake Nelson), v dobrodružné retrokomedii Bratříčku, kde jsi? (r. J. Coen). Účinkoval v krátkém filmu Waiting for Woody (1998, Čekání na Woodyho; r. Grant Heslov). Má vlastní výrobní společnost Maysville Pictures a spolu s režisérem Stevenem Soderberghem další společnost, nazvanou Section Eight.Nějaký čas žil G. C. s herečkou Kelly Prestonovou a krátce byl ženatý s herečkou Taliou Balsamovou (1989-92).


Filmografie

1982 - And They're Off (A odstartovali; r. Miguel Ferrer);
1986 - Combat High (TV -Bojová akademie - V; r. Neal Israel);Return to Horror High (Vyšší školastrachu - V; r. Bill Froehlich);
1988 - Return of the Killer Tomatoes! (Návrat zabijáckých rajčat!; r. John DeBello);
1990 - Red Surf (Rudýpříboj; r. H. Gordon Boos);Sunset Beat - ČTV (TV; r. Sam Weisman);
1992 -Unbecoming Age/Magic Bubble (Kouzelnábublina - ČTV; r. Deborah Ringelová, Alfredo Ringel); The Harvest (Žeň - V; r. David Marconi);
1993 - Without Warning: Terror in theTowers (TV - Bez varování: Hrůza ve věžích; r. Alan Levi);
1995 - From Dusk Till Dawn (Odsoumraku do úsvitu; r. Robert Rodriguez);
1996 - One Fine Day (Báječnýden; r. Michael Hoffman);
1997 -Batman & Robin (Batman a Robin;r. Joel Schumacher);The Peacemaker(r. Mimi Lederová); Full Tilt Boogie (D; r. Sarah Kellyová);
1998 - Out of Sight (Zakázané ovoce; r. Steven Soderbergh);The Thin Red Line (Tenká červená linie;r. Terrence Malick);
1999 - ThreeKings (Tři králové; r. David O.Russell); Leatherheads (r. Steven Soderbergh); Designated Survivor (r. DavidScarpa); South Park: Bigger, Longer & Uncut (A -  South Park: Peklo na Zemi;r. Trey Parker; pouze hlas);
2000 -Fail Safe (TV - Selhání bezpečnosti; r. Stephen Frears; + spol. prod.); ThePerfect Storm (Dokonalá bouře; r.Wolfgang Petersen); O Brother, Where Art Thou? (Bratříčku, kde jsi?; r. Joel Coen);
2001 - Spy Kids (r.Robert Rodriguez); Rock Star (Rocková hvězda; r. Stephen Herek; pouze spol.prod.); Ocean's Eleven (Dannyho parťáci;r. Steven Soderbergh);
2002 - Welcometo Collinwood (Bombakšeft; r.Anthony Russo, Joe Russo; + spol. prod.); Insomnia (Insomnie; r. Christopher Nolan; pouze spol. prod.); Confessions ofa Dangerous Mind (Milujte svého zabijáka;r. George Clooney; + spol. prod.); Solaris(r. Steven Soderbergh); Far from Heaven (Dalekodo nebe; r. Todd Haynes; pouze spol. prod.);
2003 - Intolerable Cruelty (Nesnesitelnákrutost; r. Joel Coen); Spy Kids 3D:Game Over (r. Robert Rodriguez);
2004 - Criminal (r. Gregory Jacobs; pouze spol. prod.).


Bibliografie

Premiere, březen 2001, č. 3,
s. 90-95 (rozhovor). - Satelit, 2000, č. 36, s. 59 (rozhovor). - Premiere, září
2000, č. 5, s. 69-73. - Total Film, září 2000, č. 7, s. 16-17. - Cinema, 2000,
č. 3, s. 79 (rozhovor). - Magazín Práva, 24.7.1999, s. 7. - Ano, 1999, č. 27,
s. 12-13. - Cinema, 1998, č. 12, s. 36 (rozhovor). - Cinema, 1997, č. 11, s.
28-30. - Film Jam, listopad 1997, č. 3, s. 41-43. - Týdeník Televize, 1997, č.
40, s. 12-13. - Satelit, 1997, č. 46, s. 5. - Story, 1996, č. 45, s. 42-43. - Kinorevue,
1996, č. 4, s. 78-79.

 
optimalizace PageRank.cz $(document).ready(function(){ $("#cntw:first a[rel^='prettyPhoto']").prettyPhoto({animationSpeed:'fast',theme:'facebook',slideshow:2000, autoplay_slideshow: false}); });