Warning: getimagesize(./herci/60/7_21154853860.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /data/web/virtuals/66295/virtual/www/domains/dvdedice.cz/inc_front_end/pages/p_detail_herec.php on line 39
Herci a herečky: BASINGEROVÁ Kim
DVDedice
Nákupní košík
Poloľek:0
Cena:0,- Kč
Dokončit objednávku     
 DVD
Najlacnější DVD filmy na Slovensku Filmy na DVD od 49 Kč
PŘEPNĚTE SHOP NA CZ NEBO SK VERZI

NOVINKY

Pokud chcete být informování o aktualitách, speciálních nabídkách, slevách a novinkách

Napište prosím svůj email

KLUB DVDedice

Bezplatné klubové členství
- slevy pro registrované
- soutěľe, dárky a DVD
- pravidelné informace o novinkách a speciálních nabídkách


více informací »

DVD NOVINKY

Herci a herečky: BASINGEROVÁ Kim

BASINGEROVÁ Kim

nar. 8. prosince 1953 - Athens, Georgia (USA)

Je jednou ze šesti dcer jazzového hudebníka a herečky. Od dětství projevovala hudební a taneční vlohy. V sedmnácti letech vyhrála místní soutěž krásy a odešla do New Yorku, kde studovala herectví v Neighborhood Playhouse a 1971-76 pracovala jako fotomodelka a manekýnka u reklamní agentury Eileen Fordové. 1976 zahájila svou hereckou kariéru v Los Angeles, kde se nejprve uplatnila v TV, např. v seriálech Dog and Cat (1977, Pes a kočka) a From Here to Eternity (1980, Odtud až na věčnost). Díky svým tělesným půvabům se ve filmu prosadila jako představitelka smyslných a tajemných plavovlásek. Nový symbol ženského sexu z ní učinila postava nevýbojné křehké blondýnky Elizabeth, kterou ve skandálním erotickém snímku 9 1/2 týdne (r. A. Lyne) přiměje tajemný byznysman (Mickey Rourke) k sadomasochistickému vztahu, v němž jsou city ponechány stranou erotické posedlosti. Vedle dramat, líčících různou formou a z jiných pohledů milostná soužití mezi mužem a ženou, vyzkoušela si své herecké schopnosti také v nejrozmanitějších žánrových polohách. S humornou nadsázkou se zhostila úlohy vrchní extragalaktické průzkumnice Celeste Martinové, která při své misi propadne pozemské lásce, v milostné fantastické komedii Krásná mimozemšťanka (r. R. Benjamin). Úlohou odlišného charakteru byla mj. reportážní fotografka Vicki Valeová, o jejíž přízeň se uchází "netopýří" hrdina (Michael Keaton), v comicsové fantazii Batman (r. T. Burton). Po čtyřleté odmlce se vrátila před kameru a za svůj výkon ve vedlejší roli exkluzivní prostitutky Lynn Brackenové v policejním retrosnímku podle románu Jamese Ellroye L.A. - Přísně tajné (r. C. Hanson) získala Oscara 1997. K. B. se představila jako zpěvačka na mini LP Scandalous Sex-Suite (1990) a v následném videoklipu populárního zpěváka a hudebníka Prince. 1988 se rozvedla s uměleckým maskérem Ronem Brittenem. 1993 na sebe upoutala dvakrát pozornost tisku. Nejdříve prohraným soudním sporem s producentem filmu Helena v krabici, v němž odmítla vytvořit titulní úlohu, ač se k tomu zavázala, a podruhé, když se stal manželem její dlouholetý přítel, herec Alec Baldwin. Spolu mají dceru Ireland Elliese (nar. 1996).


Filmografie

1977 - Dog and Cat (TV - Pes a kočka; r. Bob Kelljan);
1978 - Katie: Portrait of a Centerfold(TV - Katie: Portrét dívky měsíce; r. Robert Greenwald); The Ghost of Flight401 (TV -Duch letu 401 - ČTV; r.Steven Hilliard Stern);
1979 - FromHere to Eternity (TV - Odtud až na věčnost; r. Buzz Kulik);
1981 -Hard Country - V(r. David Greene); Killjoy (TV -Kdozabil Joy Morganovou? - ČTV; r. John Llewellyn Moxey);
1982 - Mother Lode (Zlatýdůl; r. Charlton Heston);
1983 -Never Say Never Again (Nikdy neříkejnikdy - V; r. Irvin Kershner); The Man Who Loved Women (Muž, který miloval ženy;r. Blake Edwards);
1984 - TheNatural (Přirozený talent; r. BarryLevinson);
1985 - Nine 1/2 Weeks (9 1/2 týdne; r. Adrian Lyne); Fool forLove (Láskou posedlí; r. Robert Altman);
1986 - No Mercy (Nemilosrdně -V; r. Richard Pearce);
1987 - BlindDate (Schůzka naslepo; r. BlakeEdwards);Nadine (r. Robert Benton);
1988 - My Stepmother Is an Alien (Krásná mimozemšťanka; r. RichardBenjamin);
1989 -Batman (r. Tim Burton);
1991 - The Marrying Man (Muž na ženění - V; r. Jerry Rees);
1992 - Final Analysis (Mrazivá vášeň; r. Phil Joanou); CoolWorld (Senzační svět - V; r. RalphBakshi);
1993 -  The Real McCoy (Riskantní plán; r. Russell Mulcahy); Wayne's World 2 (Wayneův svět 2; r. Stephen Surjik);
1994 - The Getaway (Útěk do Mexika; r. Roger Donaldson); Readyto Wear/Prêt-à -porter (Pret-a-porter;r. Robert Altman);
1997 - L.A.Confidential (L.A. - Přísně tajné;r. Curtis Hanson);
2000 - I Dreamedof Africa (Snila jsem o Africe . V;r. Hugh Hudson); Bless the Child (Dotekzla - V; r. Chuck Russell);
2002 - People I Know (Lidi, co znám - V; r.Dan Algrant); 8 Mile (r. CurtisHanson);
2004 - The Door in theFloor (Dveře v patře; r. Tod Williams).


Bibliografie

Satelit, 1998, č. 23, s. 59. -
Týdeník Televize, 1998, č. 16, s. 66-67. - Film Jam, 1998, č. 1, s. 18-19. -
Kinorevue, 1995, č. 6, s. 3 (rozhovor). - Film Fan, leden 1994, s. 24-25, 34. -
100+1 ZZ, 1994, č. 11, s. 52-53. - Večerník Praha, 20.4.1994, s. 3. - Film Fan,
září 1992, č. 9, s. 9. - Kino, 1991, č. 6, s. 13. - Cinema, 1991, č. 8, s.
14-16. - Premiéra, 1991, č. 12, s. 20-22. - Film Fan, 1991, č. 10, s. 43-45. -
Film a divadlo, 1990, č. 13, s. 28-29. - Kino, 1988, č. 23, s. 8.

 
optimalizace PageRank.cz $(document).ready(function(){ $("#cntw:first a[rel^='prettyPhoto']").prettyPhoto({animationSpeed:'fast',theme:'facebook',slideshow:2000, autoplay_slideshow: false}); });