Warning: getimagesize(./herci/71/7_1211154853971.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /data/web/virtuals/66295/virtual/www/domains/dvdedice.cz/inc_front_end/pages/p_detail_herec.php on line 39
Herci a herečky: BANDERAS Antonio
DVDedice
Nákupní košík
Poloľek:0
Cena:0,- Kč
Dokončit objednávku     
 DVD
Najlacnější DVD filmy na Slovensku Filmy na DVD od 49 Kč
PŘEPNĚTE SHOP NA CZ NEBO SK VERZI

NOVINKY

Pokud chcete být informování o aktualitách, speciálních nabídkách, slevách a novinkách

Napište prosím svůj email

KLUB DVDedice

Bezplatné klubové členství
- slevy pro registrované
- soutěľe, dárky a DVD
- pravidelné informace o novinkách a speciálních nabídkách


více informací »

DVD NOVINKY

Herci a herečky: BANDERAS Antonio

BANDERAS Antonio

nar. 10. srpna 1960 - Málaga, Andalusie (Španělsko)

Původně chtěl být matadorem a pak veterinářem. Poté však, co zhlédl rockový muzikál Vlasy, rozhodl se pro herectví. Vystudoval Školu dramatického umění v Malaze a 1981 odešel do Madridu, kde zahájil úspěšnou hereckou kariéru na divadle. Pod režijním vedením Lluise Pascuala hrál na jevišti Teatro María Guerrero v dramatech Pedra Calderóna de la Barcy Dcera vzduchu a Christophera Marlowea Tragédie Edwarda II. Pro film ho objevil poč. 80. let nezávislý režisér Pedro Almodóvar, v jehož provokativních, eroticky laděných a výtvarně stylizovaných komediích vytvořil výrazné postavy současných temperamentních a psychicky nevyrovnaných mladíků, jimiž vstoupil do mezinárodního povědomí: vidinami trpící toreador Angel, zapletený do série vražd svého učitele (Nacho Martinez) a jeho milenky-advokátky (Assumpta Sernaová), v kriminální tragikomedii Matador; homosexuální Antonio Benítez, s nímž naváže milostný poměr scenárista (Eusebio Poncela), ve snímku Zákon touhy; Carlos, dospělý syn milence hlavní hrdinky (Carmen Mauraová), ve ztřeštěné situační komedii Ženy na pokraji nervového zhroucení; psychopatický Ricky, jemuž se podaří násilnými prostředky vynutit lásku zbožňované herečky erotických filmů (Victoria Abrilová), v milostné komedii Spoutej mě! Poč. 90. let se prosadil jako mezinárodní hvězda také v Hollywoodu, kde vytvořil dramaticky vyhrocené party citlivých mladíků, kteří jsou nuceni bojovat s předsudky a pokrytectvím: homosexuál Miguel, jehož partner-právník (Tom Hanks) umírá na AIDS a zároveň se brání u soudu proti svému propuštění ze zaměstnání, v psychologickém dramatu Philadelphia (r. J. Demme); uvědomělý chilský rolník a levicový aktivista Pedro, jemuž nezabrání v lásce k dívce z bohaté statkářské rodiny (Winona Ryderová) ani její nemilosrdný otec (Jeremy Irons), ani bouřlivé politické události, v historicko-společenském melodramatu podle románu Isabel Allendeové Dům duchů (r. B. August). 1999 se uvedl jako debutující režisér film. adaptací románu Marka Childresse Léto v Alabamě, sledující dva téměř nesouvisející příběhy z alabamského městečka 60. let. Vedle herecké kariéry se aktivně věnuje rockové hudbě; hraje na klavír a elektrickou kytaru, skládá písně, příležitostně koncertuje se skupinou Joaquina Sabiny a dokonce vydal gramofonové album. Svůj pěvecký talent uplatnil také na film. plátně jako zasmušilý mstitel El Mariachi v akční komedii Desperado (r. R. Rodriguez) a jako vypravěč příběhu jménem Che ve film. verzi rockové opery Andrewa Lloyda Webera a Tima Riceho Evita (r. A. Parker). 1999 mu byla v Berlíně udělena Evropskou film. akademií cena za Evropský přínos světové kinematografii. Jeho první manželkou byla herečka Ana Lezaová (1988-96). Od natáčení romantické komedie Jedna navíc (r. F. Trueba) se stala jeho důvěrnou přítelkyní herečka Melanie Griffithová; několik měsíců po jejich sňatku 1996 se jim narodila dcera Stella Carmen.


Filmografie

1982 - Laberinto de pasiones (Labyrint vášní - ČTV; r. Pedro Almodóvar); Pestañas postizas(Falešné řasy; r. Enrique Belloch);
1983 - Y del seguro... libranos, señor (Odpojištění osvoboď nás, pane; r. Antonio del Real);
1984 - El señor Galíndez (Pan Galíndez; r. Rodolfo Kuhn);El caso Almería (Případ Almeria; r.Pedro Costa); Los zancos (Chůdy; r. Carlos Saura);
1985 - Réquiem por un campesino español (Rekviem zašpanělského rolníka; r. Francisco Betriu); La corte de faraón (Faraonův dvůr - ČTV; r. José LuisGarcía Sánchez); Caso cerrado (Uzavřený případ; r. Juan Caño);
1986 -Matador - ČTV (r. Pedro Almodóvar); 27 horas (27 hodin; r. MontxoArmendáriz); Puzzle (Pod hrozbou smrti;r. Luis José Comeron); Delirios de amor (Šílenství lásky; r. Antonio GonzálezVigil, Luis Eduardo Aute, Cristina Andreuová, Félix Rotaeta);
1987 - La ley del deseo (Zákon touhy;r. Pedro Almodóvar); Así como habian sido (Ti, kdo byli; r. Andres Lineras); Elacto (Čin; r. Héctor Faver); El placer de matar (Potěšení ze zabíjení; r. FelixRotaeta); Bâton rouge (r. Rafael Moleon);
1988 - Mujeres al borde de un ataque de nervious (Ženy na pokraji nervového zhroucení; r. Pedro Almodóvar); Bajarseal moro (Marocký dotek; r. Fernando Colomo); La mujer feliz (TV - Šťastná žena;r. José Miguel Ganga);
1989 -¡Atame! (Spoutej mě!; r. PedroAlmodóvar); Si te dicen que cai (Jestliže ti řeknou, že jsem padl; r. VicenteAranda); La blanca paloma (Bílá holubice; r. Juan Miñón);
1990 - Contra el viento (Proti větru;r. Francisco Periñán); La otra historia de Rosendo Juárez (Další příběhRosenda Juáreze; r. Gerardo Vera);
1991 - Terra nova (Nová země; r. Calógero Salvo); Cuentos de Borges (Borgesovy povídky: Příběh Rosenda Juareze - ČTV; r. Gerardo Vera, Héctor Olivera); Truth or Dare: In Bed with Madonna (S Madonnou v posteli; r. AlekKeshishian); Una mujer bajo la lluvia (Žena v dešti; r. Gerardo Vera);
1992 - The Mambo Kings (Králové mamba - V; r. Arnold Glimcher);
1993 -  Il giovane Mussolini (TV -Mladý Mussolini - ČTV; r. GianluigiCalderone);  ¡Dispara! (Střílej! - ČTV; r. Carlos Saura); Philadelphia (r. Jonathan Demme); TheHouse of the Spirits (Dům duchů; r.Bille August);
1994 - Of Love andShadows (Z lásky a stínů; r. Betty Kaplanová); Interview with the Vampire (Interview s upírem; r. Neil Jordan);
1995 - Miami Rhapsody (Rapsodie v Miami; r. David Frankel);Four Rooms (Čtyři pokoje; r. QuentinTarantino, Allison Andersová, Alexandre Rockwell, Robert Rodriguez);Desperado (r. Robert Rodriguez); TwoMuch (Jedna navíc - V; r. FernandoTrueba); Intrighi e piaceri a Baton (Nástrahy a rozkoše v Batonu; r. RafaelMoleon); Assassins (Nájemní vrazi;r. Richard Donner); Never Talk to Strangers (Schůzka s cizincem; r. Peter Hall);
1996 -Evita (r. AlanParker);
1998 - The Mask of Zorro (Zorro: Tajemná tvář; r. MartinCampbell);
1999 - The 13th Warrior (Vikingové; r. John McTiernan); Crazy inAlabama (Léto v Alabamě - V; r.Antonio Banderas; pouze r.); The White River Kid (Malí velcí podvodníci - V; r. Arnold Glimcher; + spol. prod.); PlayIt to the Bone (Boxeři; r. RonShelton); Original Sin.(Sedmý hřích;r. Michael Cristofer);
2001 - TheBody (Stíny mrtvých - V; r. JonasMcCord); Spy Kids (r. RobertRodriguez);
2002 - Spy Kids 2:Island of Lost Dreams (Ostrov ztracenýchsnů - Spy Kids 2; r. Robert Rodriguez); Femme Fatale (r. Brian De Palma); Frida (r. Julie Taymorová); Ballistic: Ecks vs. Sever (Tělo na tělo; r. Kaos);
2003 - Imagining Argentina (r.Christopher Hampton); Once Upon a Time in Mexico (Kdysi dávno v Mexiku; r. Robert Rodriguez); Spy Kids 3D: Game Over (r. Robert Rodriguez);
2004 - Shrek 2 (A; r.Andrew Adamson, Kelly Asbury, Conrad Vernon; pouze hlas).


Bibliografie

Květy, 2000, č. 18, s. 18-19.
- Xantypa, 1998, č. 10, s. 53-56 (rozhovor). - Film Jam, 1998, č. 10, s. 18-20.
- Story, 1998, č. 49, s. 25. - Story, 1997, č. 21, s. 52-53. - Cinema, 1997, č.
1, s. 47 (rozhovor). - Story, 1996, č. 36, s. 20-21. - Satelit, 1996, č. 18, s.
53. - Cinema, 1995, č. 11. - Denní Telegraf, 9.12.1994, s. III. - Kinorevue,
1994, č. 12, s. 14-15. - Film Fan, květen 1994, s. 29. - Denní Telegraf,
25.5.1994, s. 10. - Večerník Praha (PopTop), 6.4.1994, s. 3. - Kinorevue, 1991,
č. 7, s. 4-5 (rozhovor).

 
optimalizace PageRank.cz $(document).ready(function(){ $("#cntw:first a[rel^='prettyPhoto']").prettyPhoto({animationSpeed:'fast',theme:'facebook',slideshow:2000, autoplay_slideshow: false}); });