Warning: getimagesize(./herci/59/7_11154853859.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /data/web/virtuals/66295/virtual/www/domains/dvdedice.cz/inc_front_end/pages/p_detail_herec.php on line 39
Herci a herečky: APPLEGATEOVÁ Christina
DVDedice
Nákupní košík
Poloľek:0
Cena:0,- Kč
Dokončit objednávku     
 DVD
Najlacnější DVD filmy na Slovensku Filmy na DVD od 49 Kč
PŘEPNĚTE SHOP NA CZ NEBO SK VERZI

NOVINKY

Pokud chcete být informování o aktualitách, speciálních nabídkách, slevách a novinkách

Napište prosím svůj email

KLUB DVDedice

Bezplatné klubové členství
- slevy pro registrované
- soutěľe, dárky a DVD
- pravidelné informace o novinkách a speciálních nabídkách


více informací »

DVD NOVINKY

Herci a herečky: APPLEGATEOVÁ Christina

APPLEGATEOVÁ Christina

nar. 25. listopadu 1971 - Los Angeles, Kalifornie (USA)

Je dcerou reklamního manažera nahrávacího studia Bobbyho Applegatea a zpěvačky a herečky Nancy Priddyové, v jejíž náruči debutovala jako tříměsíční v jedné epizodě TV mýdlové opery Days of Our Lives (Tak jde čas - ČTV). Během středoškolských studií se vzdělávala v jazzovém zpěvu, tanci a stepu. Větší uplatnění však nalezla v TV, kde jí přinesly popularitu role rozjívených dospívajících dívek: Robin Kennedyová, dcera ovdovělého policejního detektiva (Robert Desiderio), v policejním seriálu Heart of the City (1986-87, Srdce města); nepříliš inteligentní Kelly Bundyová, drzá a promiskuitní dcera svérázného prodavače obuvi (Ed O'Neill), v komediálním seriálu Married....with Children (1987-97, Ženatý se závazky - ČTV). Jako host účinkovala mj. v seriálech Father Murphy (Otec Murphy), Mama's Family (Mámina rodina), Quincy, M.E., Charles in Charge (Všechno má na starosti Charles), All Is Silver Spoons (Stříbrné lžičky), Amazing Stories (Neuvěřitelné příběhy - ČTV), Family Ties (Rodinná pouta - ČTV), 21 Jump Street (Jump Street 21 - ČTV), Top of the Heap (Na vrcholu) a Pauly. Ve filmu se prosadila jako představitelka nebojácných, lehkovážných i prostopášných plavovlásek, které pojala s civilní přirozeností: negramotná nezletiletá prostitutka Dawn, s níž se nakrátko sblíží středoškolák z dobré rodiny (David Mendenhall), v thrilleru Ulice (r. K. Sh. Rubenová); sedmnáctiletá Sue Ellen "Swell" Lindseyová, nejstraší z pěti sourozenců, starající se o domácnost během matčiny nepřítomnosti, v rodinné komedii Neříkejte mamince, že pečovatelka zemřela (r. S. Herek); jednodolarová prostitutka Lurline ve westernu Divoký Bill (r. W. Hill). První divadelní zkušenost získala v Los Angeles, kde účinkovala po boku Geny Rowlandsové ve hře Třetí den, inscenované Johnem Cassavetesem. Od 2001 je jejím manželem herec Johnathon Schaech.


Filmografie

1979 - Jaws of Satan (KrálKobra - ČTV; r. Bob Claver);
1981 - Beatlemania (r. Joseph Manduke);
1983 - Grace Kelly - ČTV (TV; r. AnthonyPage);
1988 - Dance 'Til Dawn (TV -Tanči až do rána; r. Paul Schneider);
1989 - Streets (Ulice - V; r.Katt Shea Rubenová);
1991 - Don'tTell Mom the Babysitter's Dead (Neříkejtemamince, že pečovatelka zemřela; r. Stephen Herek);
1993 - Vibrations (Vibrace; r. Michael Paseornek);
1994 - Across the Moon (NapříčMěsícem; r. Lisa Gottliebová);
1995 - Wild Bill (Divoký Bill - V; r.Walter Hill);
1996 - Mars Attacks! (Mars útočí!; r. Tim Burton);
1997 - Nowhere (Zkurvená nuda; r. Gregg Araki);
1998 - The Big Hit (Big Hit; r.Che-Kirk Wong); Claudine's Return (Návrat Claudine; r. Antonio Tibaldi); Jesse(TV; r. James Burrows); Jane Austen's Mafia! (Maffiósso; r. Jim Abrahams); Out in Fifty (r. BojesseChristopher,  Scott Leet);
2000 - The Giving Tree (r. CameronThor); Prince Charming (TV - Žabí princv New Yorku - KTV; r. Allan Arkush);
2001 - Les visiteurs en Amérique/Just Visiting (Návštěvníci:Cesta do Ameriky; r. Jean-Marie Gaubert);
2002 - The Sweetest Thing (Prostěsexy; r. Roger Kumble);
2003 -View from the Top (Letuška 1. třídy;r. Bruno Barreto); Wonderland - V(r. James Cox); Employee of the Month (r. Mitch Rouse); Grand Theft Parsons(Velká krádež Parsonsových; r. David Caffrey);
2004 - Anchorman: The Legend of Ron Burgundy (r. Adam McKay).


Bibliografie

Story, 1997, č. 16, s. 56. -
Kinorevue, 1997, č. 2, s. 68-69.

 
optimalizace PageRank.cz $(document).ready(function(){ $("#cntw:first a[rel^='prettyPhoto']").prettyPhoto({animationSpeed:'fast',theme:'facebook',slideshow:2000, autoplay_slideshow: false}); });