Warning: getimagesize(./herci/25/7_721154853925.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /data/web/virtuals/66295/virtual/www/domains/dvdedice.cz/inc_front_end/pages/p_detail_herec.php on line 39
Herci a herečky: ALMEIDA Joaquim de
DVDedice
Nákupní košík
Poloľek:44
Cena:4759,- Kč
Dokončit objednávku     
 DVD
Najlacnější DVD filmy na Slovensku Filmy na DVD od 49 Kč
PŘEPNĚTE SHOP NA CZ NEBO SK VERZI

NOVINKY

Pokud chcete být informování o aktualitách, speciálních nabídkách, slevách a novinkách

Napište prosím svůj email

KLUB DVDedice

Bezplatné klubové členství
- slevy pro registrované
- soutěľe, dárky a DVD
- pravidelné informace o novinkách a speciálních nabídkách


více informací »

DVD NOVINKY

Herci a herečky: ALMEIDA Joaquim de

ALMEIDA Joaquim de

nar. 15. března 1957 - Lisabon (Portugalsko)

V sedmnácti letech opustil vlast a postupně pobýval v Paříži, Londýně a ve Vídni (zde byl zaměstnán jako zahradník na velvyslanectví Zairu), než zakotvil v New Yorku. Profesionální hereckou dráhu zahájil na mimobroadwayských i amerických regionálních scénách (New York Shakespeare Festival, Vandam Theatre, Lee Strasberg Institute, Kennedy Center, Baltimore's Center Stage), kde se představil mj. v Lorcově tragédii Krvavá svatba, v hrách Lorraine Hansberryové Znamení v okně Sidneyho Brusteina.a Christophera Hamptona Divoši. Díky jazykovému vybavení (vedle španělštiny hovoří anglicky, italsky, francouzsky, německy) účinkuje od poč. 80. let ve filmech na obou stranách Atlantiku. Do mezinárodního povědomí vstoupil postavou idealistického toskánského řemeslníka Andrea, který se svým bratrem (Vincent Spano) hledá uplatnění v hollywoodských ateliérech počátkem století, v retrosnímku o film. průkopnících Dobrý den, Babylónie (r. P. a V. Tavianovi). V hollywoodských filmech ztvárňuje většinou proradné cizince hispánských rysů: nebezpečný poradce narkotického bosse Cortez v thrilleru Jasné nebezpečí (r. Ph. Noyce); galantní Ital Giovanni, marně se pokoušející o přízeň americké turistky (Bonnie Huntová), v romantické komedii Italské námluvy (r. N. Jewison); zlotřilý drogový podnikatel Bucho, na něhož má spadeno zasmušilý mexický mstitel s kytarou (Antonio Banderas), v akční komedii Desperado (r. R. Rodriguez). V posledních letech je hojně obsazován evropskými, zejm. portugalskými režiséry, z nichž největší příležitosti mu poskytli Joaquim Leitão (Ostrov, Normální život, Adam a Eva, Pokušení) a Luis Galvão Teles (Rodinný portrét, Lásky z Lisabonu). Jako host se objevil v seriálech Miami Vice - ČTV (1985), Docas (1996) a La femme Nikita (1998, Brutální Nikita - ČTV).


Filmografie

1979 - Un uomo americano/Son of a Bitch (Americký muž; r.Nino Marino);
1982 - The Soldier (Voják - V; r. James Glickenhaus);
1983 - Beyond the Limit/The HonoraryConsul (Honorární konzul - V; r.John Mackenzie);
1985 - Reporter X(r. José Nascimento);
1986 - GoodMorning Babilonia (Dobrý den, Babylónie;r. Paolo Taviani, Vittorio Taviani);
1987 - The Sun and the Moon/The Violins Came with the Americans (Slunce aMěsíc; r. Kevin Conway); Terre sacrée (Posvátná země; r. Emilio Pacull);
1988 - Love Dream (Mystická krása - V; r. Charles Finch);Milan noir (Černý Milán; r. Ronald Chammah); Disamistade (r. GianfrancoCabiddu);
1989 - Les deux Fragonard(Dva Fragonardové; r. Philippe le Guay); Segno di fuoco (Podivné znamení; r.Nino Bizzarri);
1990 - A ilha(Ostrov; r. Joaquim Leitão); A idade maior (Na konci dětství; r. TeresaVillaverdeová);
1991 -Sandino - ČTV (r. Miguel Littin); Eldía que nací yo (Den, kdy jsem se narodil; r. Pedro Olea); El rey pasmado (Ohromený král - ČTV; r. Imanol Uribe);Retrato de família (Rodinný portrét; r. Luís Galvão Teles); Tierra fria(Chladná země; r. Antonio Campos); El teniente Lorren/Aqui d'el rei! (PoručíkLorren; r. António Pedro Vasconcelos);
1992 - Amor e dedinhos dos pé (Láska a drobná nožka; r. Luís Filipe Rocha);Una estación de paso (Přechodná doba; r. Gracia Querejetová); El maestro deesgrima (Učitel šermu; r. Pedro Olea);
1993 -Amok - ČTV (r. JoëlFargés); El baile de las ánimas (Tanec duchů; r. Pedro Carvajal); Sombras enuna batalla (Bitva stínů; r. Mario Camus);
1994 - Clear and Present Danger (Jasnénebezpečí; r. Phillip Noyce); Only You (Italské námluvy; r. Norman Jewison); Una vida normal (Normálníživot; r. Joaquim Leitão); Estória do gato e da lua (A - Příběh o kočcea měsíci; r. Pedro Serrazina; pouze hlas);
1995 - Adão e Eva (Adam a Eva; r. Joaquim Leitão);Desperado (r. Robert Rodriguez);Sostiene Pereira (Podle Pereiry; r. Roberto Faenza);
1996 - Larry McMurtry's "Dead Man's Walk" (TV -Cesta mrtvého muže - ČTV; r. YvesSimoneau);
1997 -Nostromo - ČTV (TV; r. Alastair Reid);Fatima (TV; r. Fabrizio Costa); Tentação (Pokušení; r. JoaquimLeitão); Corazón loco (Bláznivásrdce - KTV; r. Antonio del Real); Elles (Lásky v Lisabonu; r. Luís Galvão Teles);
1998 - La cucaracha (r. Jack Perez); On the Run (V běhu; r. Brunode Almeida); A Dollar for the Dead (TV -Dolar za mrtvého - V; r. Gene Quintano);
1999 - O xangô de Baker Street (r. Miguel Faria jr.); Camino deSantiago (TV - Cesta do Santiaga; r. Robert Young); Vendetta (Pomsta; r.Nicholas Meyer); No Vacancy (Plně obsazeno; r. Marius Balchunas);Capitães de abril (Dubnoví kapitáni; r. María de Medeirosová); Héroessin patria/One Man's Hero (Obyčejnýhrdina - ČTV; r. Lance Hool);
2000 - La voz de su amo (Hlas jeho pána; r. Emilio Martínez Lázaro);
2001 - Behind Enemy Lines (Za nepřátelskou linií; r. John Moore);
2002 - Sueurs (Pot; r. Louis-PascalCouvelaire); Entre chiens et loups (Mezi psy a vlky; r. Alexandre Arcady);
2003 - Il fuggiasco (Uprchlík; r.Andrea Manni).


Bibliografie

 
optimalizace PageRank.cz $(document).ready(function(){ $("#cntw:first a[rel^='prettyPhoto']").prettyPhoto({animationSpeed:'fast',theme:'facebook',slideshow:2000, autoplay_slideshow: false}); });