Warning: getimagesize(./herci/13/7_571154853913.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /data/web/virtuals/66295/virtual/www/domains/dvdedice.cz/inc_front_end/pages/p_detail_herec.php on line 39
Herci a herečky: ALLENOVÁ Nancy
DVDedice
Nákupní košík
Poloľek:87
Cena:9221,- Kč
Dokončit objednávku     
 DVD
Najlacnější DVD filmy na Slovensku Filmy na DVD od 49 Kč
PŘEPNĚTE SHOP NA CZ NEBO SK VERZI

NOVINKY

Pokud chcete být informování o aktualitách, speciálních nabídkách, slevách a novinkách

Napište prosím svůj email

KLUB DVDedice

Bezplatné klubové členství
- slevy pro registrované
- soutěľe, dárky a DVD
- pravidelné informace o novinkách a speciálních nabídkách


více informací »

DVD NOVINKY

Herci a herečky: ALLENOVÁ Nancy

ALLENOVÁ Nancy

nar. 24. června 1950 - New York City (USA)

Je dcerou policejního důstojníka. Od pěti let se začala intenzivně věnovat taneční průpravě, v níž pokračovala na střední i vysoké škole. Studovala na newyorské High School for the Performing Arts, navštěvovala Quintano's School a absolvovala taneční kurzy u Franka Wagnera v Carnegie Hall. Jako patnáctiletá zahájila svoji profesionální hereckou dráhu v TV, kde pak deset let vystupovala ve více než stovce reklam. Před film. kamerou debutovala menší úlohou dívky Nancy v psychologickém dramatu Poslední eskorta (r. H. Ashby). Zásadní obrat v její kariéře znamenala spolupráce s režisérem Brianem De Palmou, v jehož hitchcockovsky laděných filmech hrála klíčové ženské postavy, z nichž zvláště vynikají prostitutka a svědkyně vraždy Liz Blakeová v kriminálním hororu Oblečen na zabíjení nebo svědkyně a posléze oběť vraždy Sally Badinová v thrilleru s politickým podtextem Výbuch. Mezinárodní popularitu jí přinesla role tvrdé policistky Lewisové v kriminálním sci-fi snímku RoboCop (r. P. Verhoeven) a jeho dalších dvou dílech. Vedle účinkování v akčních thrillerech a hororech se poměrně úspěšně prosadila i v komediálním žánru, jak o tom svědčí její role novinářky Lois Thorndykeové v komedii Neuveřejňovat (r. P. Bartel). 1979-84 byl jejím manželem režisér Brian De Palma.


Filmografie

1973 - The Last Detail (Posledníeskorta - V; r. Hal Ashby);
1975 -Forced Entry (Rychlý vstup; r. Jim Sotos);
1976 -Carrie - V (r. Brian DePalma);
1978 -I Wanna Hold Your Hand - ČTV (r. Robert Zemeckis);
1979 -
1941 - ČTV (r. Steven Spielberg);
1980 -  Dressed to Kill (Oblečen na zabíjení - V; r. Brian DePalma); Home Movies (Rodinný film - ČTV;r. Brian De Palma);
1981 - Blow Out(Výbuch - V/Výstřel - ČTV; r. Brian De Palma);
1983 - Strange Invaders (UFO- tajemní návštěvníci - V; r. Michael Laughlin); The Buddy System (Síla lásky - V; r. Glenn Jordan);
1984 - Not for Publication(Neuveřejňovat; r. Paul Bartel); The Philadelphia Experiment (Napříč časem - V/Filadelfský experiment - ČTV; r. Stewart Raffill); Terror in theAisles (Hrůza v chodbičce; r. Andrew J. Kuehn);
1986 - The Gladiator (TV -Gladiátor - V; r. Abel Ferrara);
1987 - Sweet Revenge (Sladká pomsta; r. Mark Sobel);RoboCop - V (r. Paul Verhoeven);
1988 - Out of the Dark (Z temnoty; r. Michael Schroeder);Poltergeist III - V (r. Gary Sherman);
1989 - Limit Up (Šibeniční lhůta - V; r. Richard Martini);
1990 -RoboCop 2 (r.Irvin Kershner); Memories of Murder (TV -Vzpomínky na vraždu - ČTV; r. Robert Lewis);
1992 -  RoboCop 3 (r. Fred Dekker);
1993 - Acting on Impulse (TV -Hra na zradu - V; r. Sam Irvin); TheMan Who Wouldn't Die (Nesmrtelný -V; r. Bill Condon);
1994 - Lespatriotes (Patrioti; r. Éric Rochant);
1996 - Dusting Cliff Seven (Smrtící útes 7– ČTV; r. W. H. Molina);
1997 - ThePass (r. Kurt Voss); Against the Law (Protizákonu - ČTV; r. Jim Wynorski);
1998 - Out of Sight (Zakázané ovoce; r.Steven Soderbergh); Secret of the Andes (Tajemství And; r. Alejandro Azzani);
2000 - Quality Time (r. Chris LaMont);
2001 - Circuit (Oběh; r. Dirk Shafer).


Bibliografie

 
optimalizace PageRank.cz $(document).ready(function(){ $("#cntw:first a[rel^='prettyPhoto']").prettyPhoto({animationSpeed:'fast',theme:'facebook',slideshow:2000, autoplay_slideshow: false}); });